Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 09:10

Με “πρεβεζάνικο γκολ” πέτυχε μεγάλη νίκη η Εθνική Νέων ποδοσφαίρου...

Με γκολ των Νίκου Σπυράκου (με καταγωγή από την Πρέβεζα – αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ) και Γιώργου Κούτσια η Εθνική Νέων πέτυχε μεγάλη νίκη 2-0 στη Νιόν επί της διοργανώτριας του ομίλου Ελβετίας, στο πρώτο της παιχνίδι για την προκριματική φάση του EURO Κ19 και τέθηκε επικεφαλής του 1ου γκρουπ, μαζί με την Τσεχία. Τ. Θέος: "Έγινε το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε, με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο".

Το 1-0 για την Ελλάδα πέτυχε ο Νίκος Σπυράκος από ασίστ του Λάμπρου Σμυρλή στο 21΄. Λίγο μετά το γκολ που σημείωσε, στο 27΄, η Εθνική είχε δοκάρι με τον αρχηγό της Νίκο Χρήστου. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η ελληνική ομάδα έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Και στο 84΄ μετά την ασίστ του Σπυράκου, η Ελλάδα έφτασε στο 2-0 και το απιστέγασμα της νίκης με το γκολ του Γιώργου Κούτσια!

Ελβετία: Σπάιτσερ, Χάμερ, Νιακόσι, Μπέελι, Μέγερ (78΄ Γκούτζο), Κάλογκα, Αβντουλάχου, Βιχτ (62΄ Τσίπερφιλντ), Ν΄Ντέμα (62΄ Ντάντας Φερνάντες), Τογκενμπέργκερ (72΄ Κρεσέντι), Ντίας Πατρίτσιο (62΄ Γκεμπρεχεσούς).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Φίλων, Κεραμίτσης (63΄ Νικολάου), Χρήστου, Τσίκος (75΄ Γκούμας), Κούτσιας (87΄ Κυριόπουλος), Σμυρλής (75΄ Γκολφίνος), Κωττάς, Σπυράκος (87΄ Τασιούρας), Αλεξίου.

Επίσης για τον 1ο όμιλο, Τσεχία-Ανδόρα 3-0.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος δήλωσε μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων:

"Μπράβο στα παιδιά! Ακολούθησαν το πλάνο και έβγαλαν απέναντι σε μια καλή ομάδα την ποιότητα που έχουν, μέσα από την ομαδική λειτουργία  και την αγωνιστική πειθαρχεία. Έγινε μόνο το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε για τα δύο επόμενα. Σημειώσαμε σήμερα μια σημαντική νίκη, αλλά ο απολογισμός θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες του γκρουπ. Σημασία έχει τώρα να παραμείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι και να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε κάθε αντίπαλο".

 

Πηγή: epo.gr