Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 04:07

Επιστολή-αντίο του Προέδρου της ΕΠΣ Π-Λ, Δημήτρη Τραχανά

Με μία συγκινητική επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Δημήτρης Τραχανάς, αποχαιρέτισε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Η επιστολή αναφέρει:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών σωματείων

 

Σας απευθύνω εγκάρδιο αθλητικό χαιρετισμό, ευχόμενος προς όλους σας υγεία, καλή συνέχιση του έργου σας και επίτευξη των στόχων σας.

Όπως γνωρίζετε με τη λήξη της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, λήγει και η δική μου θητεία στο ΔΣ της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, αφού δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές.

Όταν το 1981 συμμετείχα στην ίδρυση της Ένωσής μας και από το 1983 εκλεγόμουν για πρώτη φορά Πρόεδρος, ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα είχα αυτή την τριαντάχρονη και πλέον διαδρομή στην Ένωσή μας.

Σ' αυτά τα χρόνια προσπάθησα να αναδείξω με όλες μου τις δυνάμεις και να υπηρετήσω ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αξιώθηκα να δω να γίνονται αγώνες χωρίς αστυνομική δύναμη – αστυνόμευση- και η βία με το χρόνο να μειώνεται στους αθλητικούς χώρους του ερασιτεχνικού, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι αθλητισμός με αστυνόμευση και βία δεν πάνε μαζί.

Ήμουν από τους πρώτους που εφάρμοσα τα παιδικά πρωταθλήματα, γιατί έδινα και δίνω βάση στην ανάπτυξη του αθλήματος και σήμερα βλέπω παντού ακαδημίες και όχι μόνο.

Πιστεύω στην ειλικρίνεια στις ανθρώπινες σχέσεις και προσπάθησα να αντιμετωπίσω όλους τους παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές, ισότιμα και με ειλικρίνεια, δημιουργώντας έτσι με πολλούς και φιλικές σχέσεις γιατί πραγματικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχει πολλούς αξιόλογους παράγοντες που ασχολούνται μ' αυτό.

Αν κάποιους στη μακρόχρονη αυτή διαδρομή στεναχώρησα, τους ζητώ δημόσια συγνώμη. Ό,τι όμως λάθη έκανα και παραλείψεις, ποτέ δεν έγιναν συνειδητά, γιατί πάντα σέβομαι τους ανθρώπους. Πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά όλα τα άλλα. Έτσι προσπάθησα να πορευτώ.

Στη μακρόχρονη πορεία μου εισέπραξα την αποδοχή και το σεβασμό από τους παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές ακόμη και φιλάθλους προς το πρόσωπό μου. Αυτό αφ' ενός με γέμισε με αυτοπεποίθηση ότι τουλάχιστον έκανα ό,τι μπορούσα, αφ' ετέρου μου έδινε και τη δύναμη να συνεχίσω.

Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ όλους.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου, προς όλους τους φορείς, αυτοδιοίκηση κτλ., με τους οποίους συνεργάστηκα και με βοήθησαν στο έργο μου.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο, που με βοήθησαν αλλά και με ανέχθηκαν. Επίσης ευχαριστώ τους υπαλλήλους της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, που με βοήθησαν αρκετά.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί κάθε επιτυχία στο έργο της.

Σαν απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, νιώθω υπερήφανος που υπηρέτησα το ερασιτεχνικό ποδοσφαιρο, γιατί το αγάπησα και εύχομαι σε όλους από όποια θέση ο καθένας το υπηρετεί να το αναβαθμίσετε και να το βελτιώσετε ακόμη παραπάνω, γιατί το ποδόφαιρο είναι το καλύτερο και δυναμικότερο άθλημα και ειδικά το ερασιτεχνικό είναι κοινωνικο δικαίωμα.

Από τα βάθη της καρδιάς μου προς όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

 

Δημήτριος Τραχανάς».