Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 03:54

Βασιλειάδης: «Ρατσιστικές συμπεριφορές» - Κάρτσακλας: «Είναι ανόητο να λέγεται κάτι τέτοιο»

Έξαλλος ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης του Super Cup, ο τεχνικός του ΠΑΣ Πρέβεζα, Θωμάς Βασιλειάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ρατσιστική συμπεριφορά την απαίτηση του Προέδρου της ΕΠΣ, κ. Κάρτσακλα, να μη συμμετέχουν στο ματς οι Αφρικανοί παίκτες των «κιτρινόμαυρων» (ο Ίσμαελ και ο Τζος), επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου τους, τη στιγμή που Έλληνες ποδοσφαιριστές σε παρόμοια θέση αγωνίστηκαν κανονικά.

 

Στο 24' του αγώνα, ο κ. Βασιλειάδης θέλησε να περάσει στον αγώνα τον Ίσμαελ, στη θέση του Πανούση, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο διαιτητής Ρούσος δεν επέτρεψε την αλλαγή, με αποτέλεσμα να μπει στον αγώνα ο Κασαμπαλάκος. Ο προπονητής της Πρέβεζας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Εθνικό Φιλιππιάδας, τόνισε:

IMG 2645

«Καλό είναι να καθιερωθεί ο θεσμός. Έγινε όμως με τέτοια προχειρότητα, που μας εξέπληξε όλους. Είχαμε συμφωνήσει τα δύο σωματεία να αγωνιστούν και οι ποδοσφαιριστές που είναι υπό μεταγραφή. Κατόπιν απαιτήσεως του Προέδρου, δεν ήθελε να παίξουν οι μαύροι. Τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, για εμένα είναι αδιανόητες, είναι απαράδεκτες και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έπαιξαν άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους και δεν έπαιξαν οι μαύροι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό και θέλω εξηγήσεις.

Εμείς ετοιμάζαμε την ομάδα σε περίπτωση που πάρουν δελτίο τα δύο αυτά παιδιά. Αυτές είναι απαράδεκτες, ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, το καταγγέλλω και ας απαντήσει ο Πρόεδρος».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε: «Τα παιδιά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο με μεγάλο άγχος. Ίσως επειδή ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Η συμπεριφορά που έδειξαν ήταν απαράδεκτη, είπαμε στο ημίχρονο κάποια πράγματα και βγήκαν να παίξουν αυτό που ξέρουν. Στο μέλλον πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι. Από 'κει και πέρα στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ο καλύτερος. Η Φιλιππιάδα έπαιξε έξυπνα, κάλυψε τα... νώτα της και βγήκε στην κόντρα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφτασε καν στο τέρμα μας. Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας κι εμείς έτσι το αντιμετωπίσαμε.

Αν ήθελαν να προστατέψουν το διαιτητή, που κάποια στιγμή θα παίξει στη Super League, ας έβαζαν άλλο διαιτητή. Ήταν ένα ματς προετοιμασίας και θα έπρεπε να παίξουν όλα τα παιδιά. Εγώ όπως είδατε, στο δεύτερο ημίχρονο δεν κοούτσαρα καθόλου».

IMG 2660

Η απάντηση του Προέδρου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, Θωμά Κάρτσακλα ήρθε λίγο αργότερα για τα περί ρατσισμού: «Αυτό είναι μια προσωπική γνώμη του κ. Βασιλειάδη. Εδώ υπάρχουν κανονισμοί. Υπάρχει φύλλο αγώνος, δεν είναι φιλικό το ματς. Δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού. Είναι -το λιγότερο- ανόητο να λέγεται κάτι τέτοιο.

Είναι επίσημη διοργάνωση, που κρατείται φύλλο αγώνος. Έχουμε προσκεκλημένους εδώ, καλό θα ήταν να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας».

Ο κ. Κάρτσακλας ανέφερε επίσης για το θεσμό του Super Cup: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Μείναμε ικανοποιημένοι. Πιστεύω με τη βοήθεια όλων σας, των ομάδων, των παραγόντων, των φιλάθλων, των ΜΜΕ, να καθιερωθεί ο θεσμός και να είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο».