Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 14:23

Movie night απόψε στον Αποσπερίτη με "Πρόσκληση Σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο"

Δευτέρα 26 Ιουλίου και ώρα 22:00

Πρόσκληση Σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (αγγλικά: Murder by Death) είναι αμερικανική κωμωδία μυστηρίου παραγωγής 1976 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ και σε σενάριο Νιλ Σάιμον.

Η ταινία αποτελείται από ένα all-star καστ Βρετανών και Αμερικανών ηθοποιών: Αϊλίν Μπρέναν, Τρούμαν Καπότε, Τζέιμς Κόκο, Πίτερ Φολκ, Άλεκ Γκίνες, Έλσα Λαντσέστερ, Ντέιβιντ Νίβεν, Πίτερ Σέλερς, Μάγκι Σμιθ, Νάνσι Γουόκερ και Εστέλ Γουίνγουντ. Πέντε διάσημοι ντετέκτιβ και οι βοηθοί τους προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Εκεί καλούνται να βρουν τη λύση ενός άκρως παράξενου μυστηρίου.

Η ταινία είναι μια παρωδία των παραδοσιακών φιλμ και βιβλίων μυστηρίου στη λογική του "ποιος έκανε το φόνο" και αρκετοί από τους πρωταγωνιστές υποδύονται ρόλους οι οποίοι είναι βασισμένοι σε γνωστούς ντετέκτιβ όπως Ηρακλής Πουραρό, Μις Μαρπλ, Τσάρλι Τσαν, Νικ και Νόρα Τσαρλς και Σαμ Σπέιντ. Επίσης η ταινία αποτελεί μια από τις σπάνιες κινηματογραφικές εμφανίσεις του διάσημου συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 23 Ιουνίου 1976. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, απέφερε 32,5 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε στη δημιουργία μιας άτυπης συνέχειας με τον τίτλο Ντετέκτιβ της Πεντάρας (The Cheap Detective) το 1978. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβαν και πάλι οι Μουρ και Σάιμον αντίστοιχα. Οι Φολκ, Μπρέναν και Κόκο εμφανίζονταν, ερμηνεύοντας όμως διαφορετικούς ρόλους.

Αποσπερίτης - Αγίου Γεωργίου 27, Πρέβεζα (στην αυλή της ΠΑΝΣΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)