Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε σχετικό δελτίο τύπου, αυτό το έργο είχε ως στόχο την εξοικείωση με τις τοπικές και ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες καθώς και την ανάπτυξη της γλωσσικής, ψηφιακής, λογοτεχνικής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της πολιτιστικής συνείδησης και έκφρασης των μαθητών, της προσωπικής και κοινωνικής μάθησης. Συνεργάστηκαν ομάδες από πολλά σχολεία και χώρες. Συνολικά οι εταίροι ήταν 23 από 8 χώρες της Ευρώπης. Τουρκία (7), Ελλάδα (6), Κροατία (4), Ισπανία (2), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Πορτογαλία (1), Πολωνία (1).
Κατά την εργασία στο έργο, οι μαθητές: ασχολήθηκαν με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους δημιουργώντας σχετικές παρουσιάσεις, ανέφεραν παραδείγματα της χρήσης της τοπικής ιδιαιτερότητας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, δημιούργησαν ψηφιακό παιχνίδι, συμμετείχαν στον εορτασμό του νέου έτους καθώς και της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου αξιοποιώντας πάντα τις νέες τεχνολογίες. Οι δύο εκπαιδευτικοί που είχαν αναλάβει το πρόγραμμα καθοδήγησαν τους/τις μαθητές/τριες στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από τον Εθνικό Οργανισμό etwinning και είναι ένα είδος αναγνώρισης των εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολείων για το υψηλό επίπεδο των δραστηριοτήτων τους, στο πλαίσιο της υλοποίησης έργων eTwinning. Για όλους τους εμπλεκόμενους η απόκτηση της Ετικέτας αποτελεί επιβράβευση, ενίσχυση των προσπαθειών τους και ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας.