Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 04:08

Η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας δείχνει την αλληλεγγύη της

Tη δυνατότητα σε δεκάδες άπορες οικογένειες του Δήμου Πρέβεζας, να γιορτάσουν το Πάσχα έχοντας τουλάχιστον τα βασικά αγαθά στο τραπέζι τους, θα δώσει η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Με τον συντονισμό του τμήματος Πρόνοιας θα διανεμηθούν τρόφιμα σε περίπου 70 οικογένειες ενώ με βάσει εισοδηματικών κριτηρίων θα δοθούν και δωροεπιταγές από τον Δήμο σε περίπου 200 δικαιούχους οι οποίοι είναι γραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πρωτοβουλίες από φορείς και πολίτες οι οποίοι από το υστέρημά τους προσέφεραν ανελλιπώς είδη διατροφής εξασφαλίζοντας μια πολύτιμη βοήθεια προς τους οικονομικά ασθενέστερους.

Με επιστολές του και προσωπικές επαφές το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου απευθύνθηκε στα σούπερ Μάρκετ της περιοχής και αυτά είτε με την τοποθέτηση καλαθιών είτε με προσφορά τροφίμων συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν με προθυμία το LIDL, τα σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλου, Μασούτη και Μαρινόπουλου-Kαρφούρ ενώ ο εμπορικός σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου συνέλεξε τρόφιμα τοποθετώντας καλάθια στα καταστήματα-μέλη του.

Επίσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε και το 8ο Δημοτικό Σχολείο ενώ όπως υπογραμμίζεται καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπήρξαν φορείς και πολίτες οι οποίοι απέδειξαν στην πράξη ότι η ευαισθησία και η ανθρωπιά δεν έχουν χαθεί.

Η αύξηση των αιτημάτων για παροχή βοήθειας πάντως, έχει οδηγήσει στην θέσπιση πιο αυστηρών κριτηρίων αναφορικά με την διάθεση της βοήθειας η οποία θα γίνει μέσω της λίστας της Πρόνοιας και με βασικό κριτήριο το εκκαθαριστικό της εφορείας.