Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 11:28

Καραμανίδης:"Οικειοποιείστε τον αγώνα άλλων" - Γεωργάκος: "Στην παράταξη υπάρχει ομάδα και υπάρχει και συνέχεια"

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 9 μήνες από τις ανεξαρτητοποιήσεις του Δημήτρη Καραμανίδη και της Αθηνάς Κωνσταντάκη από το “Δήμο της καρδιάς μας”, ωστόσο μόλις χθες για πρώτη φορά ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γεωργάκος σχολίασε αυτή την κίνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ο κ. Καραμανίδης αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι οικειοποιείται τον αγώνα άλλων και απαντώντας ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ότι δυστυχώς δεν λειτούργησε η ομάδα της παράταξής του όπως την είχε σκεφτεί αρχικά. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ποτέ δεν έμαθε το λόγο της ανεξαρτητοποίησης των δύο συμβούλων, ωστόσο πρόσθεσε πως στην παράταξη υπάρχει ομάδα και υπάρχει και συνέχεια.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Καραμανίδης: ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο, αναφέρθηκε ότι έκανε πάρα πολλές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου αλλά δεν ανέφερε ποτέ ότι υπήρχε μία πλήρης καταγραφή από την κα Κωνσταντάκη κι από εμένα, η οποία είχε κατατεθεί το Δεκέμβριο του 2019 στη δημοτική επιτροπή Παιδείας, η οποία αφορούσε πραγματικά όλες τις ανάγκες στο σύνολο των σχολείων. Είναι κρίμα να οικειοποιείστε τον αγώνα άλλων, όπως κάνετε και με τα αθλητικά, πείτε κι ένα ευχαριστώ δεν είναι κακό. Βέβαια αυτό που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι ότι κάποια πράγματα γίνονται. Όχι όλα βέβαια γιατί είπατε ότι κάνατε εκτενείς επισκευές, βαψίματα κάνατε...

Γεωργάκος: θέλω να κλείσω λίγο το θέμα αυτό γιατί δυστυχώς για μένα δεν λειτούργησε η ομάδα έτσι όπως το σκέφτηκα από την αρχή στην παράταξή μου. Δύο αποχωρήσεις οι οποίες έγιναν και τις έμαθα στο δημοτικό συμβούλιο και όχι πριν..εν πάση περιπτώσει δεν μένω εκεί, θα μπορούσα να πω και κάτι άλλο. Όταν είσαι αρχηγός παράταξης και ορίζεις τον καθέναν με τα προσόντα που έχει να διαχειριστεί κάποια πράγματα, δεν πηγαίνουμε να λέμε ευχαριστώ κ. Κουμπή, ευχαριστώ κ. Κουμπή...κάτι που γίνεται, γίνεται για όλη την ομάδα και για όλη την παράταξη. Τώρα από εκεί και πέρα, σίγουρα όσο ήταν και ο κ. Καραμανίδης και η κα Κωνσταντάκη στην παράταξη οι αρμοδιότητες είχαν δοθεί από μένα σε συνεννόηση πάντα με αυτούς. Ξέρουν πολύ καλά και η συνεργασία που είχαμε είτε στα πολιτιστικά με την κα Κωνσταντάκη και πάντοτε στο έργο της ήταν εξαιρετική και έκανε και πολύ καλές εκδηλώσεις. Ποτέ δεν βγήκα να μιλήσω εναντίον κάποιου, ίσως πολλές φορές κάλυπτα και περιπτώσεις άλλων αντιδημάρχων ως όφειλα ως αρχηγός της παράταξης. Μένω σε αυτό και δεν θέλω να το συνεχίσω παραπάνω..

Καραμανίδης: κι εγώ ασπάζομαι αυτό που λέτε, γιατί λοιπόν αφού υπήρχαν τα χρήματα από την εξοικονόμηση που είχε γίνει στις επιτροπές δεν έγιναν αυτά από το 2019 και έγιναν τώρα; Αναρωτηθήκατε μήπως αυτός ήταν ένας λόγος για τις αποχωρήσεις;

Γεωργάκος: όχι το λόγο ποτέ δεν τον έμαθα και ούτε χρειάζεται να τον μάθω, ούτε ενδιαφέρει το δημοτικό συμβούλιο.

Καραμανίδης: δεν αναφέρθηκα εγώ στις αποχωρήσεις, εμένα με ενδιαφέρει για τον τόπο.

Γεωργάκος: κ. Καραμανίδη σας άκουσα κι αυτό το ύφος δεν χρειάζεται εδώ πέρα έτσι;

Αργυρός: κ. Καραμανίδη να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν δύο επιτροπές, στην οποία ήμουν εγώ Πρόεδρος προηγουμένως (στην Πρωτοβάθμια) και στην οποία έγινε και το μεγαλύτερο έργο από αυτά που είπε ο δήμαρχος.

Καραμανίδης: ακριβώς αυτό είπα κι εγώ, στη Δευτεροβάθμια έγινε κάποιο έργο;

Ροπόκης: κ. Πρόεδρε να προχωρήσουμε;

Γεωργάκος: θα προχωρήσουμε, μένω εδώ. Πάντως να ξέρετε κάτι, ότι ένα άτομο δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Υπάρχει ομάδα και υπάρχει και συνέχεια.