Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 11:31

Το ίδρυμα “Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος” αναλαμβάνει την ανακαίνιση χώρων του Νοσοκομείου Πρέβεζας – Δείτε πως θα μετατραπούν... (photo)

Μία είδηση που αφορά το Νοσοκομείο Πρέβεζας προέκυψε από την επίσημη παρουσίαση του ιδρύματος “Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος – Pavlos D. Giannakopoulos Foundation”, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εκεί αναφέρθηκε ότι από την ίδρυσή του έως και σήμερα, το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» έχει αναλάβει μια σειρά από έργα για την υγεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχει και σημαντικές υποτροφίες σε ετήσια βάση για ανώτατες σχολές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση χώρων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, θα παραδοθεί σημαντικός εξοπλισμός για 2 κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», ενώ θα γίνει ολική ανάπλαση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου στην Αστυπάλαια. Επιπλέον, το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα παρέχει έξι υποτροφίες σε φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής, της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το «ΙΠΓ – PGF» ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Ηπείρου. Με δωρεά του Ιδρύματος, αναβαθμίζονται εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται θάλαμοι νοσηλείας και αποκαθίστανται πλήρως οι εγκαταστάσεις υγιεινής του νοσοκομείου.

Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, σε ένα νοσοκομείο το οποίο παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Οι παρεμβάσεις σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας θα είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ.

ipg8

Στην επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν οικουμενικός, ήταν προσωπικότητα που ένωνε. Και χαίρομαι γιατί σήμερα που τον τιμούμε, είναι όλοι εδώ, από τον πολιτικό κόσμο, την υγεία, τον αθλητισμό. Όσοι τον έζησαν από κοντά, αναγνώριζαν τον άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον Παύλο της ανάγκης και της αγάπης, της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. (…) Η διάθεσή του για κοινωνική προσφορά ήταν ανεξάντλητη. Θυμάμαι που τον ρωτούσα συχνά: "Γιατί τα κάνεις όλα αυτά; Πώς πήρες την απόφαση να βοηθήσεις τον τάδε;". Και μου απαντούσε ότι "στη ζωή του ο άνθρωπος πρέπει να προσφέρει κοινωνικό έργο", ειδικά όταν έχει μεγαλώσει σε τόσο δύσκολες εποχές και έχει δώσει τον αγώνα για την επιβίωση. Έτσι, δεν θα μπορούσα εγώ, όταν ανέλαβα πια τις τύχες της ΒΙΑΝΕΞ και του Παναθηναϊκού, να μην συνεχίσω το κοινωφελές του έργο. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η δημιουργία ενός ιδρύματος, αφιερωμένου στον άνθρωπο, την προαγωγή της υγείας και του αθλητικού ιδεώδους. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, προκειμένου η εμβληματική πορεία του πατέρα μου να συνεχίσει να αποτελεί φάρο δημιουργίας και αλληλεγγύης για την κοινωνία».