Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 10:52

Καμία πιστοποιημένη παιδική χαρά μέσα στην πόλη της Πρέβεζας

Το ζήτημα με τις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας, οι οποίες δεν είναι πιστοποιημένες και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Ακρίβης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πιστοποιημένη παιδική χαρά εντός της πόλης της Πρέβεζας (έχουν πιστοποιηθεί μερικές σε χωριά του Δήμου).

Αρχικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε: “Έχουμε συμπληρώσει σε κάποιες παιδικές χαρές κάποια όργανα, αλλά είμαστε και στη διαδικασία δημοπράτησης περίπου 90.000 ευρώ σε όργανα, μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2023 με το χρονοδιάγραμμα που έχει η τεχνική υπηρεσία για να πάρουμε τις πιστοποιήσεις και τις καταλληλότητες”.

Ο κ. Ακρίβης συμπλήρωσε: “Η πιστοποίηση είναι μία διαδικασία χρονοβόρα. Την παίρνεις μόνο για ένα χρόνο. Κάθε χρόνο πρέπει να κάνεις διαδικασίες εκ νέου. Παρατηρούνται πολλοί βανδαλισμοί και στα όργανα. Μπαίνουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και χαλάνε τα όργανα οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Έχουμε ενεργή σύμβαση με εργολάβο για τη συντήρηση κάθε χρόνο. Επεμβαίνει και αφαιρεί τα επικίνδυνα όργανα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επικίνδυνα όργανα, τα οποία να είναι από λαμαρίνες. Έχουν αποξηλωθεί, ώστε να μην έχουμε ατυχήματα.

Η διαδικασία είναι δύσκολη”.