Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 21:31

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετείχε με 3 δράσεις στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το διήμερο 23- 24 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποίησαν για τους φίλους τους τρεις δράσεις, μία για ενήλικες και δύο για παιδιά.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης αναφέρει:

Όλοι μαζί παίξαμε, διδαχθήκαμε, εμπνευστήκαμε, δημιουργήσαμε...

FB IMG 1664389701642
Στο εργαστήριο πηλοπλαστικής για ενήλικες, ?? ???? ??? ????, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν και διακόσμησαν τα δικά τους πήλινα σκεύη: πιάτα, κύπελλα, καλάθια, βάζα, κανάτες, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Δήμητρας Σταύρου - Κέραμος και Πλίνθοι και τη συνδρομή της κ. Μαρίνας Πλέσσα. Τις ευχαριστούμε πολύ! Ξεχωριστά ευχαριστούμε την κ Σταύρου για την άμεση αποδοχή της πρότασής μας για συνεργασία.

FB IMG 1664389706418

Στη θεματική ξενάγηση στον ???? ??? ??. ??????? Λούρου, 130 μαθητές των δημοτικών σχολείων Λούρου και Ωρωπού είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο και στο εσωτερικό του ναού, να συζητήσουν για τις δύο κτιτορικές του επιγραφές και τον ρόλο του μνημείου στη ζωή των κατοίκων της -ευρύτερης- περιοχής.

FB IMG 1664389722212

Τέλος, μέσα από τη δράση ??????????? ??? ??? ???? οι μικροί φίλοι του ΑΜΝ πραγματοποίησαν τη δική τους ανασκαφή, αποκαλύπτοντας, φωτογραφίζοντας και συντηρώντας «αρχαία» ευρήματα.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθειά μας και ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας, με ενθουσιασμό, χαρά και θετική διάθεση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις επόμενες δράσεις του ΑΜΝ!