Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 14:19

Επιτέλους δράση ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων και στο δήμο Πρέβεζας

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Στη σύναψη σύμβασης συνεργασίας για την εκτέλεση της δράσης «Διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης» θα προχωρήσει επιτέλους και ο δήμος Πρέβεζας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα διαχείρισης περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού δικτύου συλλογής των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης μέσω του οποίου θα οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4819/2021 για την ιεράρχηση των δράσεων και των εργασιών διαχείρισης των αποβλήτων.

Η υλοποίηση του προγράμματος πέρα από την μείωση των παραγόμενων αποβλήτων που οδηγούνται προς επεξεργασία και τελική διάθεση, αναμένεται να συνεισφέρει και στη συνολικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη δράση έχει ξεκινήσει στο δήμο Πάργας από τον περασμένο Ιούλιο με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού την 1η εβδομάδα λειτουργίας είχε συγκεντρωθεί ένας τόνος ανακυκλώσιμων ρούχων (δείτε εδώ) και στο δήμο Ζηρού από τον περασμένο Σεπτέμβριο (δείτε εδώ)