Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 10:55

Τα τρία χωριά του Δήμου Πρέβεζας όπου το νερό βρέθηκε κατάλληλο - Ανεξήγητο θεσμικό “κενό ενημέρωσης” από Δήμο και ΔΕΥΑΠ

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και το αναλυτικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) για το νερό που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σε 10 τοπικές κοινότητες (σ.σ. πρόκειται ουσιαστικά για 11 χωριά) των Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας.

Μέχρι και τούτη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχει ένα ανεξήγητο θεσμικό “κενό ενημέρωσης” από τους υπευθύνους, που δεν είναι άλλοι από τον Δήμο Πρέβεζας και τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Μπορεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας να προχώρησε σε δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ, ωστόσο η σοβαρότητα του θέματος επιβάλει γραπτή, αναλυτική, δημόσια και με στοιχεία ενημέρωση, ώστε να ενημερωθεί μέχρι και ο τελευταίος κάτοικος των κοινοτήτων αυτών.

Για παράδειγμα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τα τρία χωριά, όπου τα δείγματα που πάρθηκαν έδειξαν ότι το νερό είναι κατάλληλο για πόση. Δηλαδή δεν υπήρξε ενημέρωση για τα 3 από τα 14 δείγματα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του atpreveza.gr, τα τρία χωριά είναι η Καμαρίνα, ο Λούρος και ο Αρχάγγελος.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον και το αποτέλεσμα των δειγμάτων που θα ληφθούν από τα υπόλοιπα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Ζαλόγγου και Λούρου, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί.