Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 17:30

Απειλείται με έξωση ή πρόστιμα ο Δήμος Πρέβεζας από την εγκατάσταση ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας

Μπροστά σε ένα αδιέξοδο βρίσκεται ο Δήμος Πρέβεζας σχετικά με την εγκατάσταση που ενοικιάζει στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας και τη χρησιμοποιεί για την ανακύκλωση.

Η εταιρεία “Επιχειρηματικά και Βιομηχανικά Πάρκα Α.Ε.”, που είναι ο φορέας οργάνωσης και εκμετάλλευσης της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, απέστειλε επιστολή στις 31/5/2023 στο Δήμο Πρέβεζας, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί τη δημοτική αρχή να συμμορφωθεί στον κανονισμό λειτουργίας (ΦΕΚ 2817/Β’/2013), αλλιώς θα προβεί σε κυρώσεις που περιλαμβάνουν είτε πρόστιμα είτε αποβολή από το χώρο.

Η σχετική εγκατάσταση ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, η οποία και την ενοικιάζει στο Δήμο Πρέβεζας.

Παρ' όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ούτε να τακτοποιήσει το χώρο ούτε να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ο φορέας οργάνωσης και εκμετάλλευσης της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εντός 10 ημερών πρέπει να υπάρχει η υποβολή μίας σειράς εγγράφων από το Δήμο, για την αξιολόγηση της δυνατότητας εγκατάστασης του Δήμου Πρέβεζας στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν οι νόμιμες κυρώσεις και θα ειδοποιηθούν όλες οι αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για ακόμη ένα εξόφθαλμο παράδειγμα επιδερμικής αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων από την παρούσα δημοτική αρχή.