Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 12:36

Σε πρόσληψη γενικού διευθυντή προχωρά η ΔΕΥΑΠ μετά το “φιάσκο” της ακύρωσης της διαδικασίας

Συνεδριάζει στις 14 Ιουλίου το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ) και στην ημερήσια διάταξη είναι το θέμα της εκ νέου διαδικασίας για την πρόσληψη γενικού διευθυντή της επιχείρησης, έπειτα από την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για παράβαση νόμου κατά τη διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση.

Ειδικότερα η δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, υπέστησαν πολιτική ήττα πρώτης γραμμής (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ), με τις αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06,που εκδόθηκαν στις 24/4/2023 και επικυρώνουν ουσιαστικά την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο, σχετικά με τη διαδικασία ορισμού νέου γενικού διευθυντή της επιχείρησης, η οποία κρίθηκε ότι παραβίαζε ουσιαστικές διατάξεις του νόμου.

Τώρα πλέον η ΔΕΥΑΠ καλείται να συμμορφωθεί με τις ανωτέρω αποφάσεις και να ακολουθήσει μία ξεκάθαρη διαδικασία.

Σημείο αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει και η σύσταση της επιτροπής αξιολόγησης που θα λάβει υπ΄όψη της τα κριτήρια για την επιλογή του νέου γενικού διευθυντή, καθώς η προηγούμενη εκ του αποτελέσματος είχε εισηγηθεί λανθασμένα.