Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 14:38

Δυσοίωνο το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα - Summer Schools και μεταπτυχιακά courses σχεδιάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δυσοίωνο φαίνεται πως είναι το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει έδρα στην Πρέβεζα, σύμφωνα με τα όσα είπε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ΒΗΜΑ Τηλεόραση”, το βράδυ της Δευτέρας.

Η κα Μπατιστάτου αναφερόμενη στο Τμήμα της Πρέβεζας σημείωσε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση της Συγκλήτου να μεταφερθεί το Τμήμα στα Ιωάννινα και πλέον το θέμα έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις που έχει το Πανεπιστήμιο για το campus της Πρέβεζας, οι οποίες περιλαμβάνουν summer schools και μεταπτυχιακά courses.

Η κα Μπατιστάτου είπε μεταξύ άλλων: “Κανένα από τα μέλη της διοίκησης δεν σκέφτεται το πολιτικό κόστος. Για εμάς το κόστος είναι ακαδημαϊκό. Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερο το Πανεπιστήμιο. Και αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε ακαδημαϊκό κόστος. Οπωσδήποτε θα διατηρήσουμε την παρουσία μας. Έχετε δει το κτίριο στην Ηγουμενίτσα είναι το παλιό Ξενία, είναι ένα εξαιρετικό κτίριο το οποίο πραγματικά το ζηλεύουν όλοι. Θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε πάρα πολύ. Θα μπορούσαμε να έχουμε summer schools, θα μπορούσαμε να έχουμε εκεί ιδρυμένο ένα ερευνητικό κέντρο το οποίο θα είναι όλο το χρόνο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο το οποίο θα δέσει με την περιοχή. Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσαμε να κάνουμε και στην Πρέβεζα. Το ότι θα φύγει ένα Τμήμα από εκεί δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου εκεί. Για την Άρτα δεν το συζητάμε.

Π. Μπούρχας: Θα φύγει από την Πρέβεζα κα Μπατιστάτου ή υποθέτουμε;

“Κοιτάξτε να δείτε, εγώ σας λέω και είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου για τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα. Υπάρχει μια απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου, όπως υπήρχε και απόφαση προηγούμενης Συγκλήτου πριν από τη δική μας Πρυτανεία για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας να μη λειτουργήσει. Αυτές είναι σαφείς αποφάσεις, οι οποίες είναι αποφάσεις προηγούμενων Συγκλήτων. Μάλιστα για το Τμήμα που βρίσκεται στην Πρέβεζα έχει φτάσει μέχρι το Υπουργείο αυτή η απόφαση της Συγκλήτου από όσο γνωρίζω. Άρα από εκεί και πέρα είναι σε άλλους να πάρουν την απόφαση και όχι σε εμάς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αφήσουμε το campus μας στην Πρέβεζα. Ό,τι και να γίνει και πραγματικά πιστεύουμε τώρα ότι μπορούμε να τα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Δεν νομίζω ότι πολλοί φοιτητές τώρα θα πήγαιναν εκεί για να μείνουν μόνιμα για να σπουδάσουν. Είναι πολύ πιο ωραίο να κάνουμε κάποια μεταπτυχιακά courses εκεί, κάποια άλλα Summer schools εκεί. Κι εκεί θα υπάρχει μια μεγάλη ζωντάνια πραγματικά και νομίζω ότι αυτό θα αποδώσει πάρα πολύ στην πόλη και θα της αποδώσει και σε φήμη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή το βλέπουμε ολοκληρωμένα εμείς αυτό” είπε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμος ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός του Πανεπιστημίου.

Πολυμέσα