Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 11:48

Μέσα στο Μάρτιο θα συζητηθεί στο Δ.Λ.Τ. το θέμα της αγωγής της Μαρίνας - Ακόμη αναμένεται η γνωμοδότηση...

Καμία εξέλιξη στο θέμα της αγωγής της Μαρίνας δεν υπάρχει προς το παρόν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας στην 1η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κύρλα για το εάν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για άμεση εμπλοκή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου στο ζήτημα.

M79A9887

Ο κ. Γεωργάκος απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα, ωστόσο τόνισε πως το θέμα θα συζητηθεί μέσα στον Μάρτιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και δεσμεύτηκε πως τελικά θα εμπλακεί και η νομική υπηρεσία του δήμου (κάτι που είχε αποφύγει έντονα τους προηγούμενους μήνες) ενώ προανήγγειλε και την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων νομικών.

M79A9873

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, τόνισε πως ακόμη δεν έχει λάβει τη γνωμοδότηση από την εταιρεία που έχει απευθυνθεί, και ανέφερε τα εξής:

“Θα περιοριστώ σε λίγα, δεν θα το αναπτύξουμε τώρα γιατί ούτως ή άλλως η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει μέσα στον Μάρτιο στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου θα έρθει η γνωμοδότηση του συνεργάτη που έχει το γραφείο για τη γνωμοδότηση. Και βέβαια η εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας και οποιουδήποτε άλλου νομικού που μπορούμε ως λιμενικό ταμείο, εκεί θα παρθούν οι πρώτες αποφάσεις και μετά αν θέλουμε μπορούμε να το φέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο, οποιουδήποτε νομικού που θα μπορεί να στηρίξει μαζί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει πραγματικά το Λιμενικό Ταμείο σε αυτή τη συγκεκριμένη αγωγή. Η αγωγή πληροφοριακά σας λέω έχει κατατεθεί, δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος. Άρα ο χρόνος μας και η διαχείριση το πότε θα γίνει αυτό, μπορεί να γίνει μέσα στο 2026.. Όταν κατατίθεται μια αγωγή ο χρόνος που περνάει είναι ίσως και ένα και δύο, πάντως δεν έχει οριστεί ακόμη.. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα ετοιμαστούμε κατάλληλα και χωρίς να δίνουμε και όλα μας τα υπέρ ή να συζητάμε διεξοδικά το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αυτό όμως που θα λάβει υπόψη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και οποιονδήποτε άλλο δικηγόρο που θεωρούμε ότι θα είναι στην εξειδίκευση και απέναντι από αυτή την αγωγή”.