Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 11:30

Ανασκαφικές εργασίες στο χώρο δυτικά του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών

Ανασκαφικές εργασίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο χώρο που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή για την ανέγερση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη προτειχίσματος του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

Να θυμίσουμε πως οι εργασίες έχουν διακοπεί αφού η δημοτική αρχή δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιολογικών καταλοίπων θα πρέπει να καθαιρεθεί η υφιστάμενη σκυροδετημένη βάση και το μνημείο να χωροθετηθεί σε νέα θέση.

Οι όροι της απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέφεραν επίσης ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην ανέγερση δημόσιων μνημείων και να ζητηθεί η γνώμη του εικαστικού επιμελητηρίου, ενώ σε περίπτωση που το εν λόγω μνημείο ανεγερθεί τελικά στον χώρο δυτικά του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών να μειωθεί το συνολικό ύψος του μνημείου κατά 20 με 40 εκ.

Για οποιαδήποτε αλλαγή στην υποβληθείσα τεχνική έκθεση, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη επέμβαση ή κατασκευή στον εν θέματι χώρο, απαιτείται νέα άδεια από την Υπηρεσία, στην οποία πρέπει να κατατεθεί πλήρης φάκελος.