Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 18:12

Η επένδυση στο δημοτικό ακίνητο στο Κανάλι και η εμπλοκή εταιρείας με προϊστορία του Προέδρου της στα Κλωστήρια Πρεβέζης – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Η συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece Α.Ε.), για την αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου στο Κανάλι Πρέβεζας με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων (δείτε ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ) προχωρά με γοργούς ρυθμούς και φέρνει στο δρόμο της περιοχής μας “παλιούς γνωστούς”.

Μέχρι στιγμής μάλιστα για να προετοιμαστεί η τεχνική και οικονομοτεχνική ωρίμανση για τον φάκελο της επένδυσης, έχει διατεθεί με απευθείας αναθέσεις μέσω τις Enterprise Greece το ποσό των 27.500 ευρώ, σε τρεις εταιρείες.

Η τελευταία ανάθεση πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2023 για το ποσό των 12.600 ευρώ, στην εταιρεία «ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Α.Ε.» και αφορά το έργο της εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης (για ένα έτος – από 1-1-2023 έως 31-12-2023) γύρω από τη λειτουργία του VDR (το οποίο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί για την κατάθεση επενδυτικών φακέλων στην Γενική Δ/νση Στρατηγικών Επενδύσεων για αξιολόγηση)

Το ενδιαφέρον στοιχείο της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ότι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Περικλής Αργυρός, του οποίου η οικογένεια κατείχε τη διοίκηση των Κλωστηρίων Πρεβέζης, μίας εμβληματικής εταιρείας για την περιοχή μας. Στο Δ.Σ. των Κλωστηρίων τα οποία και έβαλαν “λουκέτο”, κατείχε θέση Αντιπροέδρου και Managing Director, ενώ Πρόεδρος είχε διατελέσει ο αδερφός του, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Αργυρός.

Η εταιρεία (σ.σ. τα Κλωστήρια) τώρα είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με εκκαθαριστή την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά συνέπεια συμπτωματικά ή όχι η εταιρεία "Αρχειοθήκη" έχει στο... τιμόνι της ένα πρόσωπο που γνωρίζει την περιοχή και την πόλη.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί για την εξέλιξη της επένδυσης από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.