Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 11:28

Αποκτά επιτέλους πεζοδρόμιο η οδός Κλεμανσώ στην Πρέβεζα

Ένα θέμα που είχε απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας από τον Αύγουστο του 2018 (δείτε ΕΔΩ), βαίνει επιτέλους προς υλοποίηση. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας επικύρωσε στην τελευταία της συνεδρίαση τη μελέτη για να προχωρήσει η δημιουργία πεζοδρομίου στην οδό “Αφοί Καλημέρη” (πρώην Κλεμανσώ).

Η δημοτική αρχή έχει υποβάλει (δείτε ΕΔΩ) πρόταση τον άξονα προτεραιότητας 1 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019» του χρηματοδοτικού προγράμματος : «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2019-2020 " του Πράσινου Ταμείου και θεωρεί πως θα εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για να προχωρήσει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Το έργο ονομάζεται “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ” και έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Η μελέτη αφορά αφορά τις παρεμβάσεις επί της δημοτικής οδού «ΚΑΛΗΜΕΡΗ» του Δήμου Πρέβεζας σε μήκος 220,00 μέτρων η οποία συνδέει την οδό Νικοπόλεως με την οδό Πολυτεχνείου. Πρόκειται για μια μονοδρομημένη οδό πλάτους 5,00-5,50 μέτρων εντός του αστικού ιστού της πόλης του Δήμου Πρέβεζας με συνεχή και αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών λόγω στέγασης και γειτνίασης με το 1ου Γυμνάσιο Πρέβεζας ,με τον 1ου Παιδικό Σταθμό Πρέβεζας ,αλλά και με το ιερό ναό Αγ.Κων/νου . Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών ,η ανακατασκευή του καταστρώματος του εναπομείναντος τμήματος της οδού πλάτους 3,5 μέτρων με πλακόστρωση με φυσικούς κυβόλιθους και η μετατροπή της οδού σε ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣΒΑΚ(Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας).

Έτσι επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα άμεσα συνυφασμένο με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών με την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την ασφαλή κινητικότητα των πεζών συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ και εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών σε προσβάσιμα πεζοδρόμια αλλά και η διαχείρηση της στάθμευσης και η αποτροπή φαινομένων παράνομης στάθμευσης.

Capture