Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 11:19

Ιδιώτη τεχνικό σύμβουλο με κόστος 37.000 ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ θα επιλέξει ο Δήμος Πρέβεζας

Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας υπάρχει και η συζήτηση του θέματος: “Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία και την ωρίμανση μελετών έργων Δήμου Πρέβεζας για ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο 2020-2027".

Το κόστος της συγκεκριμένης ανάθεσης θα είναι 37.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, οι υπηρεσίες του Δήμου αδυνατούν να εκπονήσουν το συγκεκριμένο έργο, λόγω:

Α) Της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθώς κάθε μηχανικός είναι επιφορτισμένος με πολλά αντικείμενα απασχόλησης με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η συστηματική παρακολούθηση και ο έλεγχος ωριμότητας των έργων σε καθημερινή βάση.

Β) Των υψηλών απαιτήσεων εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας που απαιτούνται για τον προγραμματισμό της διαχείρισης και της παρακολούθησης των πράξεων ΕΣΠΑ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια εταιρεία θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη συνθήκη, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε αναθέσεις σε εταιρείες των Αθηνών, με τις οποίες διατηρεί στενή συνεργασία.