Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 10:23

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας:

“Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο , Τετάρτη 29/11/2023 θέσαμε τα εξής ερωτήματα στον κύριο Δήμαρχο:

1.Τι συμβαίνει με την υπόθεση στο Κλιμάτι της Λούτσας και τη δικαστική διαμάχη που , όπως φαίνεται , έχει ξεκινήσει με τον Όμιλο Γιαννακόπουλο.

2.Τι συμβαίνει με τις εργασίες αναπαλαίωσης του Μεγάλου Βασιλά στην Τ.Κ. Πάργας.

Λάβαμε τις εξής απαντήσεις :

1.Ο Όμιλος Γιαννακόπουλου έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Πάργας , καθώς θεωρεί ότι ο Δήμος απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο. Ως Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν αντίθετοι με την ενοικίαση του ακινήτου και είχαμε προτείνει τη δημιουργία Δημοτικών κατασκηνώσεων.

Απορούμε πάντως με την εξέλιξη της υπόθεσης , τη στιγμή μάλιστα που προεκλογικά η Δημοτική Αρχή εκφραζόταν με κολακευτικά λόγια για τον Όμιλο και μίλαγε για πακτωλό χρημάτων που συνέρεαν στα ταμεία του Δήμου και για τα φοβερά και τρομερά οφέλη που θα είχε η περιοχή από την επένδυση αυτή.

2.Ως προς το θέμα της αναπαλαίωσης του Μεγάρου Βασιλά , το 1.600.000 ευρώ που είχαν πιστωθεί από το 2019 δεν είναι πλέον διαθέσιμα και θα πρέπει ο Δήμος να βρει καινούργια χρηματοδότηση για να εκτελέσει την μελέτη , που όπως μας είπαν είναι έτοιμη.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε παρουσίαση από ομάδα μελετητών για τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίων σκαφών (μαρίνα) στον Αι-Γιαννάκη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει μια πολιτική της άρπας-κόλλας με στοιχεία τυχοδιωκτισμού, εφευρίσκοντας δικαιολογίες και αντιπάλους για να αποποιηθεί τις ευθύνες της”.