Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 11:46

Ειλημμένη η απόφαση μεταφοράς του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας στα Ιωάννινα

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr στις 21 Νοεμβρίου με τίτλο: “Δυσοίωνο το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα - Summer Schools και μεταπτυχιακά courses σχεδιάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων” (δείτε ΕΔΩ) στις αρνητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται αναφορικά με την παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα για το θέμα (δείτε ΕΔΩ), η οποία και συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή, η απόφαση δια στόματος της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή προκύπτει πως είναι ήδη ειλημμένη για τη μεταφορά του τμήματος στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, η κα Μακρή είπε μεταξύ άλλων: “Θα εφαρμόσουμε την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης”. Στάθηκε επίσης στο σεβασμό του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων θα γίνουν σεβαστές και θα υλοποιηθούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης έγινε μνεία και στην απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης στις 21/6/2022, όπου το Ανώτατο Συμβούλιο της συγκεκριμένης αρχής επικαλούμενο τις αντίστοιχες εισηγήσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Δοικητικών Επιστημών, αποφάσισε τη σταδιακή μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα με ορίζοντα ολοκλήρωσης την τετραετία για τη μεταφορά όλου του τμήματος και του αντίστοιχου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας πως μόνο με πολιτική παρέμβαση σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο από βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο τη συζήτηση.

 

Πολυμέσα