Όπως προέκυψε από τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, στη δημιουργία της κατάστασης αυτής έχει συμμετοχή και ο Δήμος Πρέβεζας, με το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο να το παραδέχεται “ωμά” με μια δόση ειρωνείας μάλιστα, κάνοντας λόγο για... αναπλάσεις.
Ειδικότερα σε ερώτηση του, ο σύμβουλος της “Ανάπτυξης Τώρα” Βαγγέλης Ροπόκης αναφέρθηκε στο πράσινο σημείο του Δήμου Πρέβεζας, λέγοντας:
“Έχει παραδοθεί το έργο;
Τα εργαλεία και τα μηχανήματα είναι εντός του οικοπέδου;
Λειτουργεί το έργο;
Λίγοι κατάλαβαν τι σημαίνει πράσινο σημείο και πως θα λειτουργεί. Αν νομίζουν οι πολίτες ότι θα μαζεύει ο Δήμος όλα τα αντικείμενα και θα τα πηγαίνει στο πράσινο σημείο ξεκινάμε λάθος.
Ο πολίτης έχει την υποχρέωση να τα πηγαίνει μόνος του εκεί και θα γίνεται διαλογή.
Θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Αν δε λειτουργήσει σωστά το σύστημα όλο θα έχουμε το φαινόμενο των χωματερών. Δυστυχώς. Είναι ένα μεγάλο θέμα.
Το μεγαλύτερο θέμα είναι στη ΒΙ.ΠΕ. Υπάρχουν επίσης οικόπεδα του Δήμου, που είναι ακαθάριστα”.
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
“Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας κάνει προσπάθεια. Ακόμη και σήμερα καθαρίζουμε.
Εγκρίθηκε η υπόλοιπη χρηματοδότηση με το νέο ΕΣΠΑ για το πράσινο σημείο. Έχουν μείνει μερικές προμήθειες για να κλείσει το έργο και να αρχίσουμε να το διαχειριζόμαστε. Θα συγκεντρώνονται στρώματα, μεταλλικές κατασκευές κοκ. Εκτός από τα κλαδιά που θα θρυμματίζονται.
Σε συνεργασία με ιδιώτη θα απομακρύνονται από το σημείο.
Τα μικρά πράσινα σημεία, είναι σε μία μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που πρέπει να ολοκληρώσουμε” και στάθηκε επίσης στο διαγωνισμό για την κομποστοποίηση, που πραγματοποιείται από το Φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου.
Σε εκείνο το σημείο ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας ρώτησε: “Τα ογκώδη που πηγαίνουν;” με τον κ. Γεωργάκο να απαντά: “Αυτή τη στιγμή τα ογκώδη κάπου καταγράφονται, κάπου διαμορφώνονται σε χώρους όπου γίνεται μία συγκεκριμένη ανάπλαση, γενικότερα πηγαίνουν σε σημεία που δεν μας εμποδίζουν. Υπάρχουν και οι εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Ό,τι έχει να κάνει με μπάζα πρέπει να πηγαίνουν στο λατομείο”. Αρκετοί σύμβουλοι μάλιστα μειδίασαν με τη συγκεκριμένη αναφορά.
Είναι δεδομένο πλέον πως φορτηγά του Δήμου μεταφέρουν κλαδιά και αντικείμενα σε αρκετά σημεία εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας. Αν συνεχιστεί ή όχι αυτή η πρακτική θα το δείξει το μέλλον...