Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 01:29

Παραλίες Δήμου Πρέβεζας

Κυανή Ακτή

kuanh

Οργανωμένη παραλία με χαρακτηριστική, γκρι άμμο, σε ένα τοπίο που συμπληρώνουν ψηλοί ευκάλυπτοι. Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, με νερά που βαθαίνουν ομαλά και ανέμους που ευνοούν τα θαλάσσια σπορ.


Αλωνάκι Πρέβεζας

pantokrator Σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την πόλη της Πρέβεζας. Αμμώδης παραλία με αβαθή νερά. Ιδανική για άπειρους κολυμβητές.


Μύτικας

mutikas Στην μύτη της χερσονήσου της Πρέβεζας στην ανοιχτή θάλασσα του Ιονίου. Πολλές παραλίες μεγάλες και μικρές, αμμώδεις και βραχώδεις.Ο οικισμός που βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Νικόπολη.


Μονολίθι

monolithi Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, με βαθιά νερά μεγάλα κύματα το απόγευμα και την αίσθηση του ωκεανού. Υπάρχουν ντουζιέρες βρύσες τουαλέτες και καμπίνες και αναψυκτήρια.


Κανάλι

kanali Συνέχεια της παραλίας Μονολιθίου, με μήκος αρκετών χιλιόμετρων και βαθιά νερά. Το ύψωμα που βρίσκεται στην αρχή της παραλίας αλλά και τα αέρια ρεύματα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για αθλήματα όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς και kite surf. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται πλήθος από cafe αλλά και εστιατόρια που ολοκληρώνουν το σκηνικό των ιδανικών διακοπών.


Καστροσυκιά

kastrosukia Η συνέχεια της παραλίας του Καναλίου. Οργανωμένη πλαζ με υποδομή για θαλάσσια σπορ (μικρά ιστιοφόρα, κανό, αλεξίπτωτο, κ.α. ). Πολύ κοντά βρίσκεται το Ζάλογγο, η αρχαία Κασσώπη και ο βυζαντινός ναός της Αγ. Πελαγίας.


Αρτολίθια

artolithia 2 Η πιο ιδιόμορφη και ήσυχη παραλία καθώς τα όρθια βράχια της δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίo.


Λυγιά

Πανέμορφοι κόλποι με βράχους που διακόπτουν την αμμουδιά στους πρόποδες του δάσους του Λεκατσά με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και την μοναδική πανοραμική θέα προς το Ιόνιο. Ποιο δίπλα και πάνω στον καταπράσινο λόφο στέκει το κάστρο Ρηνιάσσας.


Βράχος

vraxos Εντυπωσιακή, σε μεγάλο μήκος παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο, μέσα σ' ένα καταπράσινο περιβάλλον.

 

Πηγή: www.preveza.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποταμός Αχέρων Παραλίες Δήμου Πάργας »
  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --