Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 23:16

Μεταξύ αναποφάσιστων (Στήλη: Με το νυστέρι...)

Γράφει ο Γιώργος Κουλιάτσης

Δε θες να ψηφίσεις ένα κόμμα που δε σε εκφράζει καθόλου μόνο και μόνο για να μη κυβερνήσει ένα άλλο κόμμα που το θεωρείς ακόμα χειρότερο. Δεκτό.

Δε θες να ψηφίσεις ένα κόμμα που πιστεύεις ότι σου κρύβει τα σχέδιά του ή ότι σου λέει ξεδιάντροπα ψέματα, ακόμα κι αν συμφωνείς με αυτά που πιστεύεις ότι τελικά θα κάνει. ΟΚ.

Δε θες να ψηφίσεις ένα κόμμα γιατί απογοητεύτηκες τόσο πολύ από αυτό που ακόμα κι αν τώρα συμφωνείς λίγο-πολύ με αυτά που λέει, θες πάρα πολύ να το τιμωρήσεις. Πάει καλά.

Έχεις καταλάβει ότι όσοι φωνάζουν για αλλαγή δεν έχουν διάθεση να αλλάξουν οι ίδιοι και αυτό κάπως σε εκνευρίζει.

Έχεις καταλάβει ότι τα σενάρια τρόμου και καταστροφής έχουν από καιρό χαρακτήρα αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή στυγνού εκβιασμού, από αυτούς τους ίδιους που τα διακινούν. Αυτό σε εκνευρίζει περισσότερο.

Από την άλλη φοβάσαι ότι όσοι το παίζουν υπεράνω αυτών των σεναρίων το κάνουν γιατί έχουν τόσο πολλά που θα τα καταφέρουν ούτως ή άλλως ή τόσο λίγα που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Εσύ, από την άλλη, έχεις να χάσεις μια δουλειά, ένα εισόδημα, ένα σπίτι, μια σύνταξη. Και αισθάνεσαι ότι πολύ θα ήθελες αλλά δε σε παίρνει να τα αγνοήσεις. Και τώρα δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Εντάξει αδερφέ, αλλά οι δικαιολογίες τελειώνουν εδώ.

Ας έμπαινες σε ένα κόμμα να το αλλάξεις ή ας έφτιαχνες εσύ και όλοι εμείς οι ανικανοποίητοι ένα άλλο κόμμα. Αφού δεν ασχοληθήκαμε να το κάνουμε, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε ένα από αυτά που υπάρχουν και αποτελούνται από συμπολίτες μας που ασχολούνται.

Γιατί την Κυριακή ψηφίζουμε, και ψήφος είναι και το λευκό, και το άκυρο, ακόμα και η αποχή. Αν δε με πιστεύεις, διάβασε τον εκλογικό νόμο ή ζήτα από κάποιον που ασχολήθηκε να στον εξηγήσει.

Και αν τελικά αποφασίσεις να ψηφίσεις ένα κόμμα και μετά σε απογοητεύσει, σε παρακαλώ, μην μπερδεύεσαι.

Πιο πολύ από όλους, θα φταις εσύ που το ψήφισες.

 

Email για σχόλια-παρατηρήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.