Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 01:03

Με παιδικές φωνές πλημμύρισε η Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

mathitesa

Στο studio της Δημοτικής ραδιοφωνίας Πρέβεζας βρέθηκαν τη Δευτέρα το πρωί μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του Δημοτικού σχολείου Μεσσοποτάμου , μαζί με τη δασκάλα τους Δάφνη Σώτου και τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Ζήση.

Οι μικροί μαθητές θέλησαν να επισκεφθούν την πρωινή εκπομπή «Νωρίτερα δε γίνεται» με την Αθηνά Παππά και να παρακολουθήσουν ζωντανά πώς γίνεται μια ζωναντή ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι μαθητές καλημέρισαν το κοινό, μίλησαν για τις δράσεις που υλοποιούν στο σχολείο τους αλλά και για το πρόγραμμα «Το δέντρο των συναισθημάτων» που παρουσίασαν λίγη ώρα αργότερα στην αίθουσα της Θεοφανείου. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στον τρόπο που ετοίμασαν την εφημερίδα της τάξης τους και το ρόλο που είχε ο καθένας στην έκδοση της.

Μεταξύ των θεμάτων το Νεκρομαντείο, η ιστορία της περιοχής ενώ οι «λιλιπούτειοι» δημοσιογράφοι μίλησαν και για τον μύκητα που καταστρέφει τα Πλατάνια εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία τους «για την πεταλούδα που πίνει τους χυμούς του πλατάνου» όπως είπανε χαρακτηριστικά. Επίσης μίλησαν για τον ανθόκηπο αλλά και το λαχανόκηπο που φτιάχνουν στο σχολείο τους και τη συνεργασία τους με τους μαθητές των άλλων τάξεων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την οργάνωση του σταθμού, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν πως γίνεται μια ζωντανή εκπομπή.

Για τα περισσότερα παιδιά η επίσκεψη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ενώ με χαμόγελο και ευγενικούς τρόπους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για όλα όσα είδαν και έμαθαν.