Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 17:53

Απειλούνται με λουκέτο το 2013 τα δημόσια μουσεία στην Π.Ε. Πρέβεζας;

Τα προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού, ελέω της οικονομικής κρίσης έχουν αρχίσει και γίνονται «βουνό» και ειδικότερα στα δημόσια μουσεία, όπου η μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό «κορβανά», έχει φέρει εργαζομένους και διοικήσεις στο «χείλος» της... χρεοκοπίας.

Η περιοχή της Πρέβεζας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αρχαιολόγου της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων και Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Γιώργου Ρήγινου, ο οποίος αναφορικά με την έλευση τουριστών με τα κρουαζιερόπλοια που θα καταφτάσουν τον επόμενο χρόνo στα ηπειρώτικα λιμάνια, ξεκαθάρισε, μιλώντας σε πολιτική εφημερίδα: «Δεν γνωρίζουμε καν αν οι χώροι μας θα είναι ανοιχτοί».

Έδωσε επίσης ένα στίγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια μουσεία: «Από τον Δεκέμβριο που θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα. Υπάρχουν μουσεία με έναν φύλακα, άλλα με προσωπικό το οποίο εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα και άλλα όπου λείπουν υπάλληλοι κι όμως λειτουργούν υποδειγματικά. Ελλειψη συντονισμένης πολιτικής, αυτό είναι το πρόβλημα χρόνων».

Τον Δεκέμβριο λήγουν οι συμβάσεις των υπαλλήλων που εργάζονται με αυτό το καθεστώς και θα δημιουργηθούν πολλά κενά, ενώ αρκετοί είναι οι υπάλληλοι (ειδικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας) που θα συνταξιοδοτηθούν, αφήνοντας πίσω τους ακόμη περισσότερα.

Ας ελπίσουμε η Π.Ε. Πρέβεζας και γενικότερα η Ήπειρος να γλιτώσουν αυτή την «ξεφτίλα», γιατί δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα να περηφανευόμαστε, εκτός από την πολιτιστική κληρονομιά μας.