Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 13:46

Μποτίλια στο Πέλαγο: Εκεί που σε «μαγεύουν» οι στίχοι και τα αρώματα...

Θεοφάνους και Ιωνίας στην Πρέβεζα. Σαν ασπρόμαυρη καρτποστάλ! Περίπατος, με φόντο το νεοκλασικό κτίριο που στέκει ακόμη να θυμίζει μία Πρέβεζα, που έμπαινε σε «πολιτιστικά καλούπια».

M79A6815

Το σκηνικό να θυμίζει τους στίχους του Σεφέρη: «Μ’ άσπρα και μαύρα ρούχα, με πολύχρωμα κοσμήματα και γύρω του μιλούν σιγά σεβάσμιες δεσποινίδες» και μια ταμπέλα που γράφει «Μποτίλια στο Πέλαγο», να γεμίζει ξαφνικά τα σοκάκια που περπάτησε ο «δικός μας» Κώστας Καρυωτάκης, με χρώμα. Η ταμπέλα γράφει «Μποτίλια στο Πέλαγο», με την ένδειξη art café.

M79A6825

Κλακέτα και σκηνή δεύτερη: Ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, φωνή Μαίρης Δημητριάδη. Στη μποτίλια που βρίσκεται καταμεσής του πελάγου, επιβάτες είναι η ποιότητα και το συναίσθημα του «Κι ήθελε ακόμη, πολύ φως να ξημερώσει…», αγκαλιά με τις μουσικές του κόσμου, από τη «λάγνα» Αφρική και την ονειροπόλα Λατινική Αμερική και μια πινελιά από πιάνο.

M79A6803

Ποίηση, επανάσταση, ελληνικότητα, σε ένα café, όπου η ανάγνωση ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με καφέ, ποτό, τσάι και μία πρόχειρη ανάγνωση ενός βιβλίου με εξώφυλλο τον Μπερλινγκουέρ, ταιριάζουν απόλυτα με το ντεκόρ εκθέσεων ντόπιων καλλιτεχνών και την υπέροχη αυλή της Μποτίλιας.

 

Art Café Μποτίλια στο Πέλαγο

Θεοφάνους 9 και Ιωνίας, Πρέβεζα