Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 15:49

Ίδιοι…μα διαφορετικοί... (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και η σύγκριση μαζί τους ίσως φαίνεται αναπόφευκτη. Είμαστε συνηθισμένοι -στη σύγχρονη εποχή των κοινωνικών δικτύων θα έλεγε κανείς- στο να συγκρίνουμε την ζωή μας και τους ανθρώπους που συναντάμε με τις ζωές και τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων .Κάποιες φορές ασυνείδητα, αλλά αποβαίνει επιζήμια για την ψυχική μας ευημερία.

Τα επιτεύγματα, οι κοινωνικές επαφές, οι έξοδοι, οι επιτυχίες και τα ταξίδια των άλλων φαντάζουν πολυάριθμα και πολύ πιο μεγαλοπρεπή σε σύγκριση με τα δικά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συχνά να χαλάει η διάθεσή μας. Για τον\ λόγο αυτό αποτελεί επιταγή των καιρών μας η αποσόβηση κάθε σύγκρισης με τους άλλους.

✅Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε είναι ότι η σύγκριση με τους άλλους είναι άδικη και ανούσια Ο λόγος γιατί η ζωή του κάθε ανθρώπου εκτυλίσσεται διαφορετικά. Αυτό έχει σχέση με την διαφορετική αφετηρία , τις επιλογές του,τα εμπόδια που αντιμετώπισε και τη στάση που κράτησε σε όλα αυτά !

Σύγκριση στη διατροφή στη δίαιτα και στα σώματα :

Μια παρόμοια σύγκριση γίνεται πολλές φορές διακριτή και σε άτομα που προσπαθούν να βελτιώσουν το σωματικό τους βάρος μέσω διαιτολογικών προγραμμάτων ή πολύωρων αθλητικών δραστηριοτήτων με λανθασμένο τρόπο και αναπόφευκτα λανθασμένα αποτελέσματα.

Συγκρίνουμε λανθασμένα το φίλο μας ή τη φίλη μας που πήρε ή έχασε βάρος , που γυμνάζεται καθημερινά ή καθόλου παραμελώντας όμως να σκεφτούμε τις ανάγκες του δικού μας σώματος, τα θέλω μας και πώς εμείς θα επιτύχουμε το δικό μας στόχο!

Ο στόχος θα πρέπει να είναι δικός μας!

?Αν αυτό λοιπόν που συγκρίνουμε είναι η σιλουέτα μας , προσπαθούμε να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής όχι γιατί πρέπει να αποκτήσουμε ένα σώμα supermodel ή ένα σώμα όπως μιας φίλης ή μιας συναδέλφου μας αλλά επειδή θα μας γεμίσει υγεία , ευεξία και ενέργεια.

Αν αισθάνεστε εσείς όμορφα με αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας, μην αλλάζετε για κανένα στερεότυπο και καλούπι. Άλλωστε, η ομορφιά έχει αποκτήσει μια απολαυστικά πολυδιάστατη οπτική, κάτι που έχουμε πραγματικά καλωσορίσει!

Φροντίζω το σώμα μου για να το διατηρώ όσο το δυνατόν υγιές!

?Το λάθος είναι να συγκρίνεις το εαυτό σου με με ένα άλλο , ''αγκάλιασε τον '' και φρόντισε να αναδείξεις τα δυνατά του σημεία .

Η σύγκριση είναι πολλές φορές κλέφτης της χαράς!

 

IMG 4732