Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 19:44

Γκολ… ανθρωπιάς στο Μύτικα Πρέβεζας (Photos+Video)

Η μεσημεριανή ποδοσφαιρική αναμέτρηση στο γήπεδο του Μύτικα, ανάμεσα στη γυναικεία ομάδα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μύτικα και την ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά, είναι από τις περιπτώσεις που απλά βγάζεις το… καπέλο για τη μεγάλη ψυχή και την ανθρωπιά, όλων όσων συμμετείχαν. Πολύ απλά, γιατί το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους θεατές, θα πάει για «ιερό» σκοπό, για ένα παιδί που πρέπει να επιστρέψει το συντομότερο και με υγεία κοντά σε όλους μας.

Ας πάμε όμως και στα της… αναμέτρησης! Φανταστική ατμόσφαιρα από φιλάθλους, τους οποίους θα ζήλευαν πολλές από τις ομάδες της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας (μέχρι και καπνογόνα είχαμε στις εξέδρες), με τα κορίτσια να δίνουν το… 101% των δυνάμεών τους για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση και ότι αν θέλουν το… χουν το «θέμα».

Οι γυναίκες του Αγίου Θωμά «ενισχύθηκαν» με τον άσο του ΠΑΣ Πρέβεζα, Μπάμπη Βάλβη, ο οποίος σε ρόλο προπονητή δε σταμάτησε να δίνει οδηγίες, ωστόσο και ο Μύτικας ως γηπεδούχος ήταν αποφασισμένος για τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινες» (Άγιος Θωμάς) φάνηκε να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έστειλαν μάλιστα και τη μπάλα στα δίχτυα με την Μπλόζου, ωστόσο ο διαιτητής Ρίππης, υπέδειξε πως είχε προηγηθεί παράβαση (χέρι). Οι παίκτριες και ο πάγκος του Αγίου Θωμά διαμαρτυρήθηκαν πάντα με… τακτ, γι’ αυτή την απόφαση.

IMG 1150

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γυναίκες του Μύτικα «ανέβασαν στροφές», ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία της Ρεμεντζά, η οποία αποδείχθηκε «βράχος».

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των πέναλτι θα «έβγαζε» τελικά το νικητή. Μεγάλη πρωταγωνίστρια στα πέναλτι ήταν η γκολκίπερ των γηπεδούχων Βαλεντίνα Ριστάνη, η οποία ως… θηλυκός Ντουγκαντάμ, απέκρουσε 4 χτυπήματα.

Ο Μύτικας ευστόχησε σε δύο εκτελέσεις και πανηγύρισε… έξαλλα τη νίκη.

IMG 1321

Οι δύο ομάδες μάλιστα υποσχέθηκαν και ρεβάνς…

Πέρα από το χιούμορ της όλης υπόθεσης, οι γυναίκες των δύο συλλόγων απέδειξαν πως η συνεργασία (διόλου σύνηθες στις μέρες μας), μπορεί να φέρει πολύ όμορφα αποτελέσματα. Τους αξίζουν χίλια «μπράβο».

ΜΥΤΙΚΑΣ: Ριστάνη, Χασιακή, Σιάση, Τασιούλα Τσολάκου, Ευαγγέλου, Μαγκλάρα, Μπεϊντάρη Κ., Προκοπίου, Δημητρίου, Κοντοπριά (ενδεκάδα), Αηδώνη, Borgeteien, Μπέλλου, Μπαλάσκα, Γερασίμου, Μπεϊντάρη Α.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Ρεμεντζά, Ροντογιάννη, Κυριαζή Κ., Καπλάνη Ι., Σάφη, Κυριαζή Α., Παλαμαρίδη, Κορδατζή, Χαραλαμπίζα, Μπλόζου, Λεοπούλου (ενδεκάδα), Καρανίκα, Σάμιου, Καπλάνη Ε., Χόρτη, Σιούλα, Κατσιούλη, Σουρτζή, Τριάντη.

IMG 1261


Μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Μύτικα συνεχάρη τις δύο ομάδες αλλά και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδωσε δυναμικό παρών ενισχύοντας τις ομάδες.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μύτικα κα Θάλεια Μαγκλάρα τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω στον κόσμο που έδωσε το παρών, νομίζω ότι κι εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τους ανταμείψουμε. Τα πήγαμε πολύ καλά σε ένα κατεξοχήν αντρικό άθλημα, με λίγες μόνο προπονήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ομάδας που μας παραχώρησε το γήπεδο και θέλω να τονίσω πως ο Μύτικας με τον Άγιο Θωμά και τα άλλα χωριά, θέλουμε να ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας και να αναδείξουμε τα χωριά μας γιατί η Πρέβεζα δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και τα περίχωρα". 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής προσπάθειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Μπάμπη Βάλβη που ανέλαβε να προπονήσεις τις γυναίκες του Αγίου Θωμά, ενώ υποσχέθηκε πως θα υπάρχει και ρεβάνς στο γήπεδο του Αγίου Θωμά αυτή τη φορά.

Την ικανοποίησή του από την απόδοση και των δύο ομάδων εξέφρασε ο Μπάμπης Βάλβης που εκτέλεσε χρέη προπονητή στην ομάδα γυναικών Αγίου Θωμά: "Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το παιδάκι και την οικογένειά του για το οποίο έγινε σήμερα αυτός ο αγώνας. Σήμερα έγινε μια γιορτή του ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι χαρήκανε και οι δύο ομάδες αλλά και ο κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα. Εύχομαι παρόμοιες πρωτοβουλίες να γίνονται στον αθλητισμό γενικότερα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο του Αγίου Θωμά που μου ανέθεσε τη θέση του προπονητή αλλά και το Μύτικα για την άψογη φιλοξενία την οποία θα ανταποδώσουμε".

 

 

Έκθεση εικόνων