Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 02:12

«Πρέπει να υπάρχει γυναικείο μπάσκετ στην Πρέβεζα» (photo)

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ακαδημίες μπάσκετ κοριτσιών, για ηλικίες 6 ετών και άνω στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Πρέβεζας. Οι υπεύθυνοι προπονητές Θ. Ροντογιάννης και Ε. Παππά, βάζουν τις γνώσεις και το μεράκι τους, τα κορίτσια θα βάλουν την προσπάθεια και από τη σύνθεση αυτή ο αθλητισμός, το μπάσκετ και οι χαρακτήρες, μόνο κέρδος θα έχουν.

Το www.atpreveza.gr βρέθηκε στο ΔΑΚ Πρέβεζας και μίλησε με το Θοδωρή Ροντογιάννη, για την προσπάθεια που ξεκινά και φέτος: «Η ομάδα αποτελείται από 3-4 γυναίκες, οι οποίες έπαιζαν παλιά μπάσκετ και τώρα βοηθούν την ομάδα. Υπάρχουν 6-7 νεανίδες και άλλες τόσες κορασίδες. Και μετά είναι οι πιο μικρές κοπέλες, από 2α γυμνασίου και κάτω και ένα τμήμα με κορίτσια δημοτικού, που τώρα ξεκινούν το μπάσκετ.

Το γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία 10 χρόνια, πριν ξεκινήσουμε εμείς, δεν υπήρχε στην Πρέβεζα. Πρόπερσι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και κάθε χρόνο τα πάμε καλύτερα. Το θετικό είναι ότι όποιο κορίτσι ξεκίνησε δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζει. Το μπάσκετ είναι τόσο όμορφο άθλημα, αν και δύσκολο. Βοηθάει το σώμα, την ψυχή, το μυαλό, αλλά και την επαφή. Είναι άθλημα επαφής και τα κορίτσια γίνονται πιο δυνατά. Να ξέρουν οι γονείς πως το μπάσκετ, ο αθλητισμός βοηθάει τα κορίτσια τους σωματικά και πνευματικά και να μην έχουν αμφιβολίες στο να τα προτρέψουν να ασχοληθούν.

Πρέπει να υπάρχει γυναικείο μπάσκετ στην Πρέβεζα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είχαμε κάνει μία προσπάθεια και στο παρελθόν. Υπήρχε γυναικεία ομάδα, εγώ ήμουν παίκτης της Νικόπολης, δεν είχαν προπονητή και ανέλαβα τα κορίτσια».

 MG_2713

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ανέφερε επίσης: «Μαζί με τη γυναίκα μου, την Έφη Παππά, μετά και από πρόταση του Θοδωρή Μυζίκου, ασχοληθήκαμε σιγά-σιγά. Ξεκινήσαμε με δύο κορίτσια, τις κόρες μας, έγιναν πέντε, δέκα και αυτή τη στιγμή έχουμε 40 κορίτσια.

Πέρυσι παίξαμε δύο αγώνες κορασίδων. Φέτος τα κορίτσια μπορούν να σταθούν καλύτερα στο γήπεδο, κάνουμε και συστήματα. Παρά το γεγονός ότι πολλά κορίτσια είναι 3η λυκείου, έδειξαν το καλοκαίρι τρομερή διάθεση και φέτος θα κατεβάσουμε νεανίδες, κορασίδες και γυναίκες σε διοργανώσεις.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παίξουμε αξιοπρεπώς και χαίρομαι επειδή κάποιες κορασίδες, μπορεί να τις δούμε και σε πιο μεγάλες κατηγορίες. Ξεκινήσαμε πολύ αισιόδοξα και βλέπουμε πολύ όμορφα πράγματα από τα κορίτσια.

Έχουμε προβλήματα βέβαια με τους χώρους, με τις ώρες, αλλά τα καταφέρνουμε».

Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, 11-12 το πρωί.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6937142212

 

 

Έκθεση εικόνων