Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 13:38

Το βιβλίο του “Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;” παρουσίασε στην Πρέβεζα ο Κώστας Παπαδάκης (pics)

Ο δικηγόρος, συγγραφέας, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης παρουσίασε το βιβλίο του “ Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;” (Εκδόσεις: Τόπος) στο βιβλιοπωλείο - καφέ "Σιμούν" στην πόλη της Πρέβεζας, σε μία εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας.

Την εκδήλωση παρουσίασης προλόγισε ο εκδότης της εφημερίδας "Δημοκρατική Φωνή" Χρήστος Τσούτσης, ενώ σύντομη αναφορά στο δικαστικό ιστορικό της υπόθεσης έκανε το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας Γιώργος Γιαννακός.

IMG 0826

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και το διευθυντήριο της βρέθηκε στην φυλακή, κάτι που αποτέλεσε μέρα χαράς, νίκης και λύτρωσης τόσο για το αντιφασιστικό κίνημα όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων των νεοναζί.

Στάθηκε επίσης στην ελλιπή δημοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης, που κατέστησε αναγκαία τη δημοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειμένου η επιχειρηματολογία, η τεκμηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

IMG 0828

Εξήρε την κοπιώδη προσπάθεια όλων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, που τίμησαν την αποστολή τους, με βαθιά επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει, καθώς “κουβαλούσαν” τους τεράστιους αντιφασιστικούς αγώνες της γενιάς της Αντίστασης, της γενιάς του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, όλων όσοι αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο συγγραφέας θέλησε λοιπόν να καταγραφούν σε ένα βιβλίο, όλα εκείνα τα ιστορικά ντοκουμέντα, μίας αντιφασιστικής νίκης, η οποία βέβαια από μόνη της δεν αρκεί για να “πνίξει” τον φασισμό κάθε είδους...

 

Έκθεση εικόνων