Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 10:07

Σπουδαία διάκριση για την Πρέβεζα στο 11ο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογαστρονομίας στο Πετς της Ουγγαρίας (pics)

Μία διάκριση εκτός των συνόρων, που διαφημίζει την Πρέβεζα σε όλη την Ευρώπη, πέτυχε ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος». Κατά τη διάρκεια του 11ου Ευρωπαϊκού Κογκρέσου Οινογαστρονομίας, που έγινε στο Πετς της Ουγγαρίας, στο χρονικό διάστημα 28-29-30 Ιουνίου 2013, βραβεύτηκε για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας (κατηγορία καλύτερο παραδοσιακό ουζερί), ο ιδιοκτήτης και μάγειρας του ουζερί «Τέξας», Θανάσης Βρεττός (μέλος του «Μίθαικου»).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινογνωσίας, (CEUCO EUROPA), ορίζει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη τη διοργάνωση (συμμετέχουν Γαλλία, Ιταλία, Ογγαρία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Μακάο κ.α.). Την ελληνική αποστολή απάρτιζαν στην Ουγγαρία οι Παύλος Αλεξάνδρου, Σπύρος Παπαδημητρίου, Σπύρος Λεόπουλος, Θανάσης Βρεττός.

942977 388052484634884_1988779822_n

Η διοργάνωση του 2014 θα γίνει στη Λιέγη.

Αναμφίβολα αποτελεί η συγκεκριμένη διάκριση ένα είδος διαφήμισης για την ποιότητα των οινογαστρονομικών προϊόντων που προσφέρουμε στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή μας.

 

 

Έκθεση εικόνων