Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 12:46

Απεργιακή κινητοποίηση στην Πρέβεζα στη σκιά του εργατικού δυστυχήματος με θύμα έναν νεαρό διανομέα (pics)

Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι και άνεργοι, μέλη συλλογικοτήτων και φορέων έδωσαν το “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα παλαιά ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε για σήμερα, Τετάρτη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

IMG 3272

Η κινητοποίηση στην Πρέβεζα έγινε στη σκιά εργατικού δυστυχήματος, κατά τη διάρκεια του οποίου νεαρός διανομέας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με Ι.Χ. αυτοκίνητο που σημειώθηκε μετά τα διόδια του Ακτίου στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο. Ο εργαζόμενος, ο οποίος εκτελούσε μια παραγγελία υψηλής επικινδυνότητας (γέφυρα, μεγάλη κίνηση οχημάτων, χιλιομετρική εμβέλεια κτλ), μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

IMG 3247

Μοτοσυκλετιστές μέλη της Επιτροπής Αγώνα διανομέων-delivery ν. Πρέβεζας έφτασαν με μοτοπορεία στη συγκέντρωση ζητώντας: “Όχι άλλο αίμα συναδέλφων στην άσφαλτο”.

Εκ μέρους της Επιτροπής, ο Ηλίας Μανίκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του διανομέα και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ταξικού-κλαδικού σωματείου σε αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, προσθέτοντας:

“ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ!

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη

  • Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

  • Σταθερό ωράριο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες

  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και ορισμός χιλιομετρικής απόστασης και εμβέλειας διανομής”.

IMG 3239

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας.

 

 

Έκθεση εικόνων