Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 21:16

Το www.atpreveza.gr στα μπλόκα της Αστυνομίας στη Θεσπρωτία... (pics)

«Ζήτημα τιμής» θεωρούν οι Αστυνομικοί τη σύλληψη των διαβόητων Αλβανών κακοποιών των φυλακών Τρικάλων, που μέσω της Φιλιππιάδας πέρασαν στη Λάκκα Σούλι, από εκεί στον Αχέροντα και αυτή τη στιγμή καταζητούνται σε όλη τη Θεσπρωτία και μέρος του Νομού Πρέβεζας.

Το www.atpreveza.gr, βρέθηκε στον ποταμό Αχέροντα, στον κάμπο Φαναρίου, στο Γαρδίκι, τη Γλυκή, την Παραμυθιά και τα λοιπά χωριά της Θεσπρωτίας, καταγράφοντας την κινητοποίηση και τα μπλόκα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων κακοποιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠυροβολισμοί και καταδίωξη τα ξημερώματα στο Νομό Πρέβεζας – Εντόπισαν δραπέτες των Τρικάλων

 

Χαρακτηριστικό είναι πως στην περιοχή έχουν φτάσει ειδικά εκπαιδευμένοι Αστυνομικοί, με «μπροστάρηδες» στην όλη επιχείρηση τους άνδρες των ΕΚΑΜ, που έχουν φτάσει στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους Αστυνομικούς, που πήραν μέρος και στη σύγκρουση που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας (φωτό).

IMG 3284 copy

Στην επιχείρηση μετέχουν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, οι οποίοι «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά μέχρι και την Σαγιάδα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλά σημεία στην περιοχή, από τον κάμπο του Φαναρίου, τη Γλυκή, την Εγνατία Οδό και την Παραμυθιά, μέχρι και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με τους Αστυνομικούς να είναι εξοπλισμένοι και έτοιμοι για «μάχη». Τις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι δύο κακοποιοί που διέφυγαν από τη Γλυκή με μηχανάκι που έκλεψαν, είναι οι Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, ενώ άγνωστο παραμένει πού βρίσκεται ο Σούλαχ Φάτος, ο οποίος είχε συλληφθεί τόσο από άνδρες της Α.Δ. Πρέβεζας, όσο και από αστυνομικούς στη Θεσπρωτία, κατά το παρελθόν και γνωρίζει καλά την περιοχή, αφού «δραστηριοποιούνταν» εδώ.

IMG 6686 copy

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος και ως «κεφαλή» της σπείρας, ο Μαριάν Κόλα, κουβαλάει μαζί του ένα βαλιτσάκι με χρηματικό ποσό που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο Κόλα και ο Κούπα φέρουν βαρύ οπλισμό και είναι αποφασισμένοι για... όλα.

P7051281 copy

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι Αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει τους δύο κακοποιούς. Η μέρα αναμένεται μεγάλη...

 

Σάββατο - 3.52μ.μ. - Νέα ενημέρωση

 

Παρά τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων (θερμικές κάμερες κ.α.), η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους Αλβανούς κακοποιούς. Η επιχείρηση που έχει στηθεί για τη σύλληψή τους επεκτείνεται πλέον σε τρεις Νομούς (Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ηπείρου). Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.

 

Νέα Ενημέρωση – 6/7/2013 – 9.16μ.μ.

 

Βρέθηκε από άνδρες των ΕΚΑΜ, κοντά στο χωριό Φροσύνη Σουλίου, το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δύο κακοποιοί για να διαφύγουν από τη Γλυκή προς τα ορεινά της Θεσπρωτίας. Είναι ένα νέο στοιχείο που δίνει κατεύθυνση στις αστυνομικές έρευνες.

 

Νέα ενημέρωση - 7/7/2013 - 12.28μ.μ.

Άκαρπες για ακόμη μια βραδιά ήταν οι έρευνες της Αστυνομίας. Οι κακοποιοί παραμένουν άφαντοι... Η σημερινή ημέρα είναι πλέον ιδιαιτέρως κρίσιμη...

 

Νέα ενημέρωση - 7/7/2013 - 3.21μ.μ.

Τρία ελικόπτερα της Αστυνομίας συνδράμουν πλέον στις έρευνες. Το ένα έχει πετάξει μάλιστα αρκετές φορές και πάνω από το Νομό Πρέβεζας, τσεκάροντας κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

 

Νέα ενημέρωση - 8/7/2013 - 11.30π.μ.

Άφαντοι για ακόμη μία βραδιά παραμένουν οι κακοποιοί. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται. Στην Ήπειρο έχει φτάσει και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων