methodiko

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 21:23

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Τζίμα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Τζίμας απέστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

Αγαπητές Συνδημότισσες , Αγαπητοί Συνδημότες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα , η κοινωνία μας γίνεται αποδέκτης λανθασμένων πρακτικών διαχείρισης των θεμάτων του Δήμου Πρέβεζας , από την νυν Δημοτική Αρχή . Πρακτικές , που δυστυχώς με το επικάλυμμα των λούτρινων χαμόγελων , της προχειρότητας και της ανευθυνότητας που διακατέχει την σημερινή Δημοτική Αρχή , αφενός καταδεικνύουν τον μη έγκαιρο προγραμματισμό και αφετέρου οδήγησαν και οδηγούν τις τύχες του Δήμου σε πρωτόγνωρες έως και εγκληματικές ενέργειες για το ύψιστο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας και της υγείας των δημοτών .

Καταρχάς , το γνωστό και σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που αφορά στη διάβρωση της παραλίας στην Κυανή Ακτή , προκαλεί μεγάλη ανησυχία και είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού , καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πρέβεζας . Δυστυχώς μέχρι σήμερα , η σημερινή Δημοτική Αρχή , όχι μόνο δεν ασχολείται , αλλά προσβάλει το φυσικό κάλλος της τοποθεσίας , με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό δράσης και το μηδενικό ενδιαφέρον που δείχνει αλλά και την έλλειψη σεβασμού στον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος. Ως η νέα δημοτική αρχή του τόπου μας , είναι επιτακτική ανάγκη , να θέσουμε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους , ο οποίος αφορά στην διάσωση , την υποστήριξη και τον καλλωπισμό της Κυανής Ακτής και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου . Δεσμεύομαι προσωπικά γι’ αυτόν εάν εσείς οι συνδημότες μου με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές .

Επιπροσθέτως , πριν από λίγες ημέρες , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας , κ. Θεόδωρος Δράκος , προχώρησε σε συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας , για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταικού πάρκου στην Καμαρίνα . Πρόκειται για εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική , αφενός γιατί προσβάλλονται , τόσο το μνημείο της Αρχαίας Κασσώπης και το Εθνικό σύμβολο της Αυτοθυσίας των Σουλιωτισσών , ένα σύμβολο ιστορικής αναφοράς που ταξιδεύει τον ηρωισμό των γυναικών αυτών , στα μήκη και στα πλάτη του Κόσμου και αφετέρου γιατί η εξέλιξη αυτή θα κυοφορήσει δυσμενέστατες καταστάσεις για την βιωσιμότητα των κατοίκων της Καμαρίνας . Σε αυτή την πολύ σπουδαία συνέλευση που προκάλεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δράκος , σεβόμενος το καθήκον και την ευπατρία του , παρευρέθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου μας , πλην των καθ’ ύλην αρμοδίων , του νυν Δημάρχου , του Αντιδημάρχου Ζαλόγγου , του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , ( ο οποίος κατάγεται από την Καμαρίνα ) , και των Αντιδημάρχων . Και διερωτάται ο απλός Δημότης…γιατί δεν παρουσιάστηκε κανείς από την Δημοτική Αρχή , σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα που αφορά το μέλλον των κατοίκων του χωριού και προσβάλει τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής ; Και γιατί δεν απεστάλη ούτε μία επιστολή στην Συνέλευση της Κοινότητας , στην περίπτωση που εάν και εφόσον ήταν όλοι τους απασχολημένοι ( ! ) , στην οποία να δηλώνεται η θέση της Δημοτικής Αρχής ; Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες μετά την συνέλευση της Κοινότητας . Ευτυχώς όμως , από την υπεύθυνη και ουσιαστική στάση καθολικά της αντιπολίτευσης αλλά και τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των κατοίκων της κοινότητας , η Δημοτική Αρχή , μη μπορώντας να διαφύγει αυτή την φορά , όπως το έκανε με την απουσία της στη συνέλευση της Καμαρίνας , συμφώνησε με την άποψη που επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Οι ΑΠΕ , έρχονται , και όλοι καταλαβαίνουμε την χρησιμότητά τους . Αλλά πρέπει να υπολογίζονται όλοι οι παράγοντες για την σωστή χρήση τους , χωρίς να διαταράσσεται η ομαλή συνύπαρξη όλων των εμπλεκομένων πλευρών .

Στη συνέχεια , τις προηγούμενες ημέρες , γίναμε όλοι κοινωνοί μιας απροσδόκητης εξέλιξης , της ανακοίνωσης της ακαταλληλότητας προς ανθρώπινη κατανάλωση του νερού , αφού δεν πληρούνται οι όροι σύμφωνα με το ΦΕΚ 3282/Β/19,09,2017 , σε δέκα κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας , μετά από τον έλεγχο Μικροβιολογικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου νερού που διενέργησε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι δέκα κοινότητες , η Ν. Σαμψούντα , η Ν. Σινώπη , οι Εκκλησιές , η Κρυοπηγή , η Μυρσίνη , η Άνω Ράχη , το Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο , το Νέο Σφηνωτό , η Στεφάνη και ο νέος Ωρωπός , « απολάμβαναν » της εγκληματικής ραστώνης και της πλήρους ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών , να καταναλώνουν ακατάλληλο νερό με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον τους . Ποιος από την σημερινή Δημοτική Αρχή , θα αναλάβει τις ποινικές και αστικές ευθύνες για τις παρενέργειες στην υγεία των κατοίκων στο μέλλον ;

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μου

Πάντοτε η εκάστοτε Δημοτική Αρχή , είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την πορεία που ακολουθεί κάθε υπηρεσία της . Οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΥΑ και της Γενικής Διευθύντριας κας Ηλιοπούλου , να προσφέρουν τα μέγιστα προς το κοινό καλό , αν μη τι άλλο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τους ευχαριστούμε γι αυτό . Αλλά πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα . Όταν παραλάμβανε η σημερινή Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη , της γνωστοποιήθηκε η κατάσταση που επικρατούσε ; Και αν έγινε αυτό , εν γνώσει της γιατί δεν μίλησε ποτέ για αυτά ; Και τι έκανε για να βελτιώσει την κατάσταση στη ΔΕΥΑ ; Τι έκανε αυτά τα χρόνια για να προστατεύσει το δικαίωμα για πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες καλής ποιότητας , όπως είναι η ύδρευση , μία από τις αρχές που διέπουν τον Ευρωπαικό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων , όπως αυτός εγκρίθηκε ομόφωνα στη Σύνοδο Κορυφής στο Γκέτεμποργκ το 2017 και αφορά μέχρι και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ;

Θεωρώ ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη στη ΔΕΥΑ , δεν χρήζει απλώς μια ειδικής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν αερολογίες για μία ακόμη φορά από την Δημοτική Αρχή και να καταλήξει η συνεδρίαση , όπως γίνεται τις περισσότερες φορές , σε αίολους συσχετισμούς και επικάλυψη ευθυνών . Θεωρώ ότι χρήζει της άμεσης Εισαγγελικής παρέμβασης το εν λόγω ζήτημα , καθώς η ασφάλεια της υγείας των δημοτών , δεν μπορεί να περιχαρακωθεί ανάμεσα στην στείρα αντιπαράθεση της συμπολίτευσης με την αντιπολίτευση. Επιβάλλεται η άμεση Εισαγγελική παρέμβαση , προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει διαπραχθεί , να εγκαλέσει την Δημοτική Αρχή να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στα χέρια της και να εξεταστεί , εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα αμέλειας και προχειρότητας που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή για την ασφάλεια των πολιτών . Να γίνει ξεκάθαρο σε όλους , ότι είναι παρούσα η Πολιτεία και έτοιμη να διαφυλάσσει πάντοτε το κοινό καλό και συμφέρον του τόπου . Και αφού εξεταστούν τα παραπάνω , θα πρέπει να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση , παρουσία και των Προέδρων των προαναφερόμενων Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να καταθέσουν και αυτοί την άποψή τους , πέρα από φιλίες και συμπράξεις . Όχι μόνο είναι αυτονόητη για αυτούς η ασφάλεια των δημοτών , αλλά είναι πάνω από όλα και δεν θα ήθελαν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων αυτών , να βλέπουν τους Προέδρους τους , να σιωπούν και να μην υπερασπίζονται τις ζωές των κατοίκων …τις ζωές των παιδιών τους .

Όλα τα παραπάνω , καταδεικνύουν την πλήρη ανευθυνότητα και προχειρότητα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή τα ζητήματα των Δημοτών . Την στιγμή , που δίπλα μας σε κοντινούς γεωγραφικά Δήμους , όπως ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και ο Δήμος Αμφιλοχίας , όχι μόνο είναι αυτονόητο για αυτούς η ασφάλεια των Δημοτών , αλλά και την αναβαθμίζουν , αφού συμμετείχαν και εγκρίθηκαν με αρκετούς ακόμη Δήμους , στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας , για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Τηλεελέγχου , Τηλεχειρισμού και Ελέγχου διαρροών του Δικτύου της Ύδρευσης τους . Βέβαια τι να περιμένει κανείς , από την σημερινή Δημοτική Αρχή μας , που κατάφερε αυτό που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος Δήμος…με δική του υπαιτιότητα , την μηδενική ένταξη κανενός έργου στο « Αντώνης Τρίτσης » .

Και καλά όμως δεν μπορεί στα δύσκολα και τα σοβαρά…αλλά ούτε ακόμη και στα πιο απλά πράγματα να δηλώνει απούσα . Έτσι , χτες που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , η Δημοτική Αρχή , θέλησε να την « εορτάσει » , υποδεχόμενη τους επισκέπτες στην Πόλη μας , αφήνοντας μέσα στη δυσοσμία και την βρωμιά , το περίφημο άγαλμα της Γοργόνας στην παραλία . Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από έγκυρα τοπικά Μέσα ενημέρωσης , αλλά δυστυχώς…δεν ασχολείται πλέον κανένας με τον Δήμο .

Αγαπητές Συνδημότισσες , Αγαπητοί Συνδημότες

Ο Δήμος μας , βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι προκλήσεων και ευκαιριών . Από την μία , οι νέες δυνατότητες από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ , θέλουν και απαιτούν από τον Δήμο Πρέβεζας , να είναι παρόν στις εξελίξεις που έρχονται και από την άλλη , η ποιότητα στην καθημερινότητα του Δημότη και η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας για τον Δήμο μας . Σας διαβεβαιώνω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ , δουλεύουμε μεθοδικά , με σύστημα και διαφάνεια και με πνεύμα ευρείας αντίληψης. Άνθρωποι από όλο το φάσμα του κοινωνικού και εργασιακού γίγνεσθαι του Δήμου μας , ανταμώνουμε και συνθέτουμε ιδέες και οράματα . Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει καμιά και κανένας . Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη , που δημιουργείται , ενδυναμώνει καθημερινά , δημιουργώντας ένα δυνατό συνδυασμό της πείρας με την πυρά .

Ο Δήμος Πρέβεζας…και πρέπει…και μπορεί…να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης . Τα καλύτερα…έρχονται !

 

Με εκτίμηση

Νίκος Τζίμας Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πρέβεζας

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

29 Σεπτεμβρίου 2023
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ορίστηκε η Δευτέρα 23-10-2023.
29 Σεπτεμβρίου 2023
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας κλοπή, που έγινε την 26-09-2023 στην Πρέβεζα, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε ...
29 Σεπτεμβρίου 2023
Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων με την συμμετοχή επιφανών Επιστημόνων Παιδιάτρων. ...
29 Σεπτεμβρίου 2023
Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 10ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, και με κοινό σύνθημα: ...
29 Σεπτεμβρίου 2023
Με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud ...

Αθλητισμός

19 Σεπτεμβρίου 2023
Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Πρέβεζα το τουρνουά βόλεϊ γυναικών από τον Φ.Γ.Σ Πρέβεζας με την συνδιοργάνωση της Π.Ε Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Στον τουρνουά το οποία θα
18 Σεπτεμβρίου 2023
Η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ενημερώνει ότι θα λειτουργήσει εισαγωγική Σχολή Διαιτησίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του κανονισμού Διαιτησίας της ΕΠΟ. ...
08 Σεπτεμβρίου 2023
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για τη σεζόν 2023-2024. Από τη λίστα των ομάδων στην ...
07 Σεπτεμβρίου 2023
Την αναβολή των κολυμβητικών αγώνων για τα “Εν Νικοπόλει Ακτια 2023” ανακοίνωσε ο δήμος Πρέβεζας, ενώ μόλις δύο ώρες πριν είχε στείλει το ...
07 Σεπτεμβρίου 2023
Ραντεβού δίνουν και φέτος οι διοργανωτές των «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ » που θα πραγματοποιηθούν για 9η χρονιά στις 09 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πρέβεζα. ...

Πολιτισμός

26 Σεπτεμβρίου 2023
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κοινότητα Καμαρίνας: Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινοτήτας Καμαρίνας κος Θεόδωρος Δράκος, μας προσκαλεί την ...
12 Σεπτεμβρίου 2023
Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας εγκαινιάζει από το φετινό σχολικό έτος 2023-2024 το φεστιβάλ του γαλλόφωνου θεάτρου. Ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου ...
11 Σεπτεμβρίου 2023
Το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Πρέβεζας ενημερώνει ότι ακυρώνεται η παράσταση Πήτερ Παν που ήτανε προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Δευτέρα 11 ...
11 Σεπτεμβρίου 2023
Στα στενά του ιστορικού κέντρου και στην αυλή της Μποτίλιας στο Πέλαγο αναβίωσε η Πρεβεζάνικη καντάδα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σε ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...