Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 13:08

Γ. Νίτσας στο atpreveza.gr: “Ο Δήμος Πρέβεζας “φωνάζει” για πολιτική αλλαγή - Έχει έρθει η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα”

Συνέντευξη στο atpreveza.gr παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με τη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας στάθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για αλλαγή δημοτικής αρχής, ώστε να πάει μπροστά ο τόπος και παρέθεσε βασικά στοιχεία από το τι θέλει να αλλάξει στο Δήμο εφόσον εκλεγεί νέος Δήμαρχος.

 

-Κε Νίτσα μιλάτε προεκλογικά για την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής στο Δήμο Πρέβεζας. Τι διαφορετικό θα φέρει η δική σας δημοτική αρχή, εφόσον κερδίσετε τις εκλογές;

“Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Δήμος Πρέβεζας “φωνάζει” για πολιτική αλλαγή. Έχει έρθει η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα”. Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Ξέρετε στις περιοδείες μας από άκρη σε άκρη στο Δήμο, από γειτονιές της Πρέβεζας μέχρι και τα μικρά ορεινά χωριά του Δήμου, συναντήσαμε μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Οι δημότες αισθάνονται ξεχασμένοι και εξαπατημένοι από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις του κου Γεωργάκου. Και κουρασμένοι να ακούνε ΘΑ. Θέλουν αποτελέσματα και η παράταξή μας είναι έτοιμη όσο ποτέ να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει συλλογικά για να σηκώσει κεφάλι ο Δήμος μας και οι άνθρωποί του.

Το πρώτο μας μέλημα και υποχρέωση ακριβώς αυτό είναι! Να “σπάσουμε” την απογοήτευση, την ανισότητα, την αδιαφάνεια που έφερε η δημοτική αρχή Γεωργάκου και να δημιουργήσουμε και πάλι μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και τους πολίτες του μέχρι και το μικρότερο χωριό του Δήμου. Έχει έρθει η ώρα μας! Και δε το λέμε επειδή θέλουμε να έρθουμε εμείς σε καρέκλες και θέσεις εξουσίας. Είναι ανάγκη πλέον της κοινωνίας και του τόπου να γίνει αυτό, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Και γι’ αυτό θα κερδίσουμε τις εκλογές!

Η τετραετία που πέρασε έκανε την Πρέβεζα να χάσει πολύτιμο έδαφος. Δεν μπορεί η Πρέβεζα και τα χωριά μας να χάσουν άλλα πέντε χρόνια με μία δημοτική αρχή που έχει αποτύχει στο ρόλο της και αυτό θα φανεί και στις κάλπες.

 

-Ειδικότερα μπορείτε να μας πείτε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας για να πετύχετε όπως λέτε τη νίκη στο Δήμο Πρέβεζας;

“Παρουσιάσαμε στον κόσμο ένα πρόγραμμα πρωτοπόρο και αναλυτικό βασισμένο σε έξι πυλώνες. Είναι ένα συμβόλαιο τιμής με την πρεβεζάνικη κοινωνία και ένα στρατηγικό σχέδιο με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους-οραματικούς στόχους. Θα δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε κάθε λέξη του για να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, πρότυπο στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” προσβλέπει σε έναν Δήμο Πρέβεζας όπου η ποιότητα ζωής, η ανάπτυξη και η οικονομική προκοπή των δημοτών είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Κάνουμε πράξη το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” με συνεργασίες στη βάση της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας με τις πολιτικές μας την κοινωνική συνοχή και επιδιώκοντας παράλληλα ένα συμμετοχικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Eπίκεντρο της φιλοσοφίας και του σχεδιασμού μας θα είναι ο δημότης. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Είπαμε ότι οι 6 πυλώνες ανάπτυξής μας είναι η καθημερινότητα, οι υποδομές, η γαλάζια και πράσινη οικονομία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, η συμμετοχική δημοκρατία και οι ενδοδημοτικές ανισότητες.

Είπαμε ξεκάθαρα ότι έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που το ονομάζουμε “Νέο Σχολείο 2030”, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέου Μουσικού Σχολείου και νέου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, την τοποθέτηση παρκέ στα σχολικά γυμναστήρια, την βελτίωση και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και πολλά άλλα.

Έχουμε πρόταση για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού ιστού, δημιουργία “πάρκων τσέπης” στις γειτονιές. Έχουμε ολόκληρη στρατηγική για την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και μία σειρά σχεδίων δράσεις που θα φέρουν αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Το ανέφερα και πάλι ότι είναι πλήρης η αποτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κου Γεωργάκου και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εδώ χάθηκαν 290.000 ευρώ έτοιμη χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο Πρέβεζας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Τι να συζητάμε από εκεί και πέρα;”.

930b71c8ff9d0108a3d99bfeed4800f5 XL

-Μέσα στη διετία που πέρασε ανεβάσατε προεκλογικά τους τόνους ενάντια στη δημοτική αρχή μιλώντας για “καθεστώς Γεωργάκου” και κάνατε καταγγελίες για αδιαφάνεια. Σας καταλογίζουν τοξικότητα οι αντίπαλοί σας. Για ποιο λόγο επιλέξατε την τακτική της “σύγκρουσης”;

“Δε νομίζω ότι τοξικότητα είναι να υπερασπίζεσαι το δημοτικό χρήμα το οποίο σπαταλήθηκε χωρίς κανένα σχεδιασμό. Δε νομίζω ότι τοξικότητα είναι το να θέλεις να επιβάλεις κανόνες ηθικής στο πολιτικό παιχνίδι και διαφάνεια. Το έχουμε πει πολλές φορές ως “Ανάπτυξη Τώρα” ότι θα συγκρουστούμε με όλους και με όλα για τα συμφέροντα των Πρεβεζάνων. Η αντίπαλη πλευρά παίζει ένα νομικίστικο παιχνιδάκι και ταυτίζει το νόμιμο με το ηθικό.

Δεν είναι έτσι! Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και θα σταθώ στο θέμα της πολιτικής ηθικής.

Δεν είναι πολιτικά ηθικό αν στήνονται ψηφοδέλτια συναλλαγής με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι πολιτικά ηθικό να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αγωγές από προφορικές αναθέσεις. Δεν είναι πολιτικά ηθικό να μπαίνουν ειδικοί συνεργάτες συγγενείς και “ημέτεροι’’. Δεν είναι πολιτικά ηθικό να υπάρχουν πολιτικά αλισβερίσια πίσω από κλειστές πόρτες, με έναν Δήμαρχο άλλα να λέει στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα να κάνει ή να μη κάνει όταν πηγαίνει στην Αθήνα. Δεν είναι πολιτικά ηθικό να παρεμβαίνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο Δήμο Πρέβεζας, όπως π.χ. στο σκάνδαλο με τις πινακίδες.

Ο κ. Γεωργάκος έστησε ένα καθεστώς, έναν μηχανισμό και θέλει να τα διατηρήσει άλλα 5 χρόνια. Έτσι κυβέρνησε το Δήμο και έτσι και χειρότερα θα συνεχίσει αν τυχόν τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι. Ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους οι πολίτες πριν πάνε στην κάλπη”.

 

“Ο κ. Γεωργάκος αποτελεί το παρελθόν και η “Ανάπτυξη Τώρα” το μέλλον στο Δήμο Πρέβεζας”

M79A4114

-Κατηγορηθήκατε ότι είστε συνδυασμός-συνονθύλευμα και πολιτικά “ρετάλια” από την παράταξη του κ. Γεωργάκου. Στην “Ανάπτυξη Τώρα” έχουν συσπειρωθεί άτομα από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Είναι δυνατόν να έχει ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα ένας τέτοιος συνδυασμός;

“Όταν οι αρχές και οι συμφωνίες είναι σε προγραμματικό επίπεδο και δεν είναι προϊόν συμφεροντολογικών πολιτικών συναλλαγών όχι απλώς θα έχει ομοιογένεια, αλλά μπορεί να δώσει και εξαιρετικά αποτελέσματα. Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη. Τον έχει κερδίσει αυτό τον τίτλο με την πορεία της. Δεν είναι fake, όπως fake αποδείχθηκε η στάση ορισμένων δήθεν ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που τώρα “ποζάρουν” δίπλα στον κ. Γεωργάκο.

Εξ’ αρχής βάλαμε με ένα κείμενο θέσεων και προγραμματικών αρχών δυνατότητες συνεργασίες. Και η στάση μας αυτή εκτιμήθηκε, δημιουργώντας ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό κύμα που θα σαρώσει τον κ. Γεωργάκο. Και συμφωνήσαμε σε προγραμματικές θέσεις και ήρθαν κοντά μας οι παρατάξεις του κ. Ροπόκη και του κ. Τζίμα, καθώς και οι “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας”. Αλλά και δεκάδες παλαιοί αιρετοί της αυτοδιοίκησης πρόσφεραν απλόχερα τη στήριξή τους.

Πετύχαμε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη, πετύχαμε τις συνέργειες και θα τις πετύχουμε και ως επόμενη δημοτική αρχή στη βάση της πρεβεζάνικης κοινωνίας.

Όλους τους υποψήφιους της “Ανάπτυξης Τώρα” μας ενώνει το σύνθημα “Η Πρέβεζα όπως μας αξίζει, Η Πρέβεζας όπως της αξίζει...”.

Βασικές αρχές της “Ανάπτυξης Τώρα” είναι οι αρχές του πατριωτισμού, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ηθικής στην πολιτική, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός στη φύση και στους θεσμούς.

Όσοι και όσες είναι στην παράταξή μας αποδέχονται αυτές τις αρχές! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού από τους αντιπάλους μας...”.

73ae15d823862ae402e7c571b3391729 XL

-Κε Νίτσα είστε χρόνια στην αυτοδιοικητική “μάχη” χωρίς να έχετε καταφέρει να πετύχετε κάποια νίκη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται “τι θέλει πάλι αυτός και δοκιμάζει”... Γιατί κατεβαίνετε πάλι;

“Σας διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο δεν έχω κουραστεί, αλλά έχω τόσο μεγάλη αγάπη και έμπνευση για τον τόπο μου και τόσο μεγάλη αγάπη για να προσφέρω, που όλα αυτά δεν με αγγίζουν. Ίσα-ίσα που σκοπεύω εγώ και η “Ανάπτυξη Τώρα” ως δημοτική αρχή να φέρουμε μία νέα φιλοσοφία συμμετοχής στα κοινά, για να σπάσει ο “ωχαδερφισμός” και να συμμετέχουν οι πολίτες πιο ενεργά στην άσκηση της εξουσίας. Είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας αυτό.

Είμαι ερωτευμένος με την Πρέβεζα και τα χωριά μας. Και πλέον έχω την αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία να προσφέρω από τη θέση του Δημάρχου με όλη την ψυχή και την καρδιά μου.

Δεν θέλω να γίνω Δήμαρχος για να κάθομαι στην καρέκλα μου στο Δημαρχείο και να παραγοντίζω. Δε θέλω να γίνω Δήμαρχος για να βγαίνω φωτογραφίες σε φιέστες χωρίς ουσία και αποτέλεσμα για το Δήμο Πρέβεζας. Δε θέλω να γίνω Δήμαρχος για να χτίσω πολιτική καριέρα.

Θέλω να είμαι για όσο με επιλέξουν οι δημότες ένας από εσάς. Ίσος προς ίσος με όλους.

Έτσι θα διοικήσω. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των δημοτών.

Θα ήθελα όμως να θέσω και ένα βασικό για εμένα δίλημμα αυτών των εκλογών.

Χρειάζεται η τοπική κοινωνία την οπισθοδρόμηση του κ. Γεωργάκου ή την πρόοδο με την ‘Ανάπτυξη Τώρα”;

Χρειάζεται την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις με το στόμα ή τη διαφάνεια που εμείς προτείνουμε για την επόμενη ημέρα;

Χρειάζεται την έλλειψη σχεδιασμού και τους “κολλητούς” ή την ορθολογική διαχείριση και το σεβασμό στο δημοτικό χρήμα;

Χρειάζεται τις μικρές “ομαδούλες” ή χρειάζεται τη συμμετοχική δημοκρατία που εμείς πρεσβεύουμε;

Η απάντηση είναι εύκολη και θα δοθεί στις κάλπες της Κυριακής, όταν ο πρεβεζάνικος λαός θα δώσει τη νίκη σε εμένα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

Ο κ. Γεωργάκος αποτελεί το παρελθόν και η “Ανάπτυξη Τώρα” το μέλλον στο Δήμο Πρέβεζας”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...