Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 10:03

Ανυπότακτη Κίνηση: “Τι φοβούνται οι του «δήμου της καρδιάς μας»;” - Πρωτοφανές πολιτικό φιάσκο με την άρνηση να συζητηθεί η αγωγή της Μαρίνας

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, η δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας προφάσεις επί προφάσεων απέφυγε να συζητηθεί το θέμα της αγωγής 9.000.000 ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ) κατά του ΔΛΤ Πρέβεζας και τελικά έπειτα από μία ώρα συζήτησης το προεδρείο “πείστηκε” να βάλει το θέμα στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση, που θα είναι κι η τελευταία αυτού του δημοτικού συμβουλίου με τη συγκεκριμένη σύνθεση.

Αντικρίζοντας όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 22 του μηνός, διαπίστωσαν ότι το θέμα δεν υπήρχε στην ατζέντα, παρά τη δέσμευση του προεδρείου στα τέλη Νοεμβρίου.

Πολιτικά βρισκόμαστε μπροστά σε μία “φαρσοκωμωδία” με τη δημοτική αρχή να αποφεύγει το συγκεκριμένο ζήτημα όπως “ο διάβολος το λιβάνι”, τουλάχιστον με την τωρινή σύνθεση του σώματος.

Μέχρι και την ώρα που γράφονται οι συγκεκριμένες γραμμές του ρεπορτάζ δεν υπάρχει εξήγηση από το προεδρείο γιατί συνέβη κάτι τέτοιο.

Η παράταξη “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, η οποία και αιτήθηκε τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε καταγγελία στην οποία αναφέρει:

“Στις 22 Δεκέμβρη ορίστηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι του «δήμου της καρδιάς μας» αρνήθηκαν να θέσουν ως τακτικό θέμα στη συνεδρίαση τις εξελίξεις στο τουριστικό λιμένα.

Ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας στείλαμε αίτημα για να συζητηθεί το θέμα με το οποίο συμφώνησαν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αλλά και εισήγηση για το θέμα όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς που υποτίθεται ότι σέβονται. Η δημοτική αρχή έπρεπε έτσι και αλλιώς να βάλει άμεσα το θέμα προς συζήτηση ανεξάρτητα αν συμφωνούσαν ή όχι οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις .

Η συγκεκριμένη τακτική δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσουν το δήμο το επόμενο διάστημα.  Αν νομίζουν ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα επειδή θα έχουν «αυτοδυναμία» μέσα στο δημοτικό  συμβούλιο είναι βαθιά γελασμένοι ….

Παραθέτουμε την εισήγησή μας:

«Εισήγηση για το ζήτημα του Τουριστικού λιμένα.

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε στο συγκεκριμένο ζήτημα να βάλουμε κάποια θέματα αρχής. Γιατί είναι πολύ σημαντικό για τη δημοτική μας κίνηση την Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας οι δημότες, λαός να γνωρίζουν σε ποιο μετερίζι είναι ο καθένας μας.

Βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας σταθερά και αταλάντευτα προέτασσε συνεχώς τα προβλήματα που προέκυπταν με τον Τουριστικό Λιμένα.

Για όποιον κάνει στοιχειώδη πολιτική ανάλυση, η συσσώρευση κεφαλαίου και η δυναμική του ντόπιου κεφαλαίου και 10 οικογενειών της περιοχής, στο πρόσχημα μιας τουριστικής ανάπτυξης μοντέλου αναπτυσσόμενης χώρας που φτωχοποιεί συνεχώς το λαό και την κοινωνία, δημιουργούν μία επεκτακτική και επιθετική στρατηγική από την πλευρά τους.

Και όχι μόνο οδηγούν σε φτωχοποίηση και ανισότητες, αλλά οδηγούν και στον μαρασμό μίας σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως η αγροτική παραγωγή, η βιοτεχνία, η κτηνοτροφία.

Όλα στο βωμό του κέρδους και της κονόμας και της διαμόρφωσης μία φυσιογνωμίας για την Πρέβεζα, όπου η τουριστική ανάπτυξη θα φέρνει κέρδη για τις τσέπες των λίγων.

Η στρατηγική αυτή εκφράζεται ανοικτά και στην περίπτωση του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας.

Εμείς δε θα μασήσουμε τα λόγια μας! Είμαστε ξακάθαροι!

Δεν είμαστε στο πλευρό της δικής τους ανάπτυξης. Είμαστε στην απέναντι όχθη. Σε αυτή του απλού μεροκαματιάρη και του άνεργου που πρέπει να κάνει φθηνές διακοπές.

Δεν είμαστε με τους επενδυτές, αλλά με τα συμφέροντα του πρεβεζάνικου λαού!

Και αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται, όσο κι αν ορισμένοι ισαποστάκηδες διαφόρων πολιτικών χρωμάτων και αντιλήψεων θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Τους το λέμε ξεκάθαρα, ακόμη μια φορά!

Όπως τέσσερα χρόνια μας βρήκαν απέναντί τους έτσι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν έστω κι αν δε θα διαθέτουμε δημοτικό σύμβουλο την επόμενη πενταετία. Θα είμαστε πάντα μπροστά τους!

Ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησής μας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ήταν ο μοναδικός που απαίτησε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας να φύγει η περίφραξη της Μαρίνας από την πλευρά του parking, η οποία δεν περιγράφεται σε καμία σύμβαση.

Η Ανυπότακτη Κίνηση ήταν εκείνη που στήριξε τους ερασιτέχνες ψαράδες όταν μπήκαν απαγορευτικές πινακίδες σε χώρο έξω από τη Μαρίνα Πρέβεζας.

Η Ανυπότακτη Κίνηση πρωταγωνίστησε στον αγώνα υπεράσπισης της εμπορικής και αλιευτικής χρήσης του λιμένα Πρέβεζας, κόντρα στα θέλω των επενδυτών.

Αναφορικά με τις διοικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας την περίοδο κατά την οποία αναφέρεται και η αγωγή που έγινε από τον Τουριστικό Λιμένα εμείς συμπεραίνουμε τα εξής:

Οι διοικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ποτέ δεν εναντιώθηκαν στην επένδυση, ίσα-ίσα ήθελαν να ξεμπλοκάρει και να προχωρήσει. Εκείνο που ήθελαν ήταν όλα να προχωρήσουν με νομότυπο τρόπο. Ποτέ τους δεν είπαν δε θέλουμε να γίνει η επένδυση.

Κατά συνέπεια είναι οξύμωρο να έρχεται η εταιρεία και να ζητά και τα... ρέστα κατόπιν εορτής, όταν οι τοπικές αρχές και διοικήσεις από το 2008 μέχρι και σήμερα έστρωσαν χαλί ανάπτυξης στον επενδυτή. Είναι σαν να λέμε ότι εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι...

Επαναλαμβάνουμε εμείς είμαστε ξεκάθαροι στις προθέσεις μας και προτείνουμε τα εξής:

1.Να αντικρούσουμε την αγωγή με τη νομική υπηρεσία του Δήμου. Δεν αναγνωρίζουμε καμία οφειλή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας απέναντι σε έναν επιχειρηματία που έχει ευεργετηθεί από την πόλη και έχει πάρει πακτωλό κρατικού χρήματος μέσω επιδοτήσεων για την επένδυσή του. Μας χρωστάει και δε του χρωστάμε.

2.Να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η δικαιοδοσία του τουριστικού λιμένα στα χέρια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο να τη λειτουργήσει υπό δημοτικό-λαϊκό έλεγχο. Αν είναι δυνατό νομικά και από αύριο το πρωί. Καμία χρονική επέκταση της σύμβασης.

Ακόμη και με τη δική σας καπιταλιστική λογική, ένας νέος διαγωνισμός θα έφερνε πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη στο Δήμο Πρέβεζας.

3.Να πληρώσει αμέσως, αλλιώς να κινηθεί διαδικασία λύσης της σύμβασής του, ο επενδυτής όσα οφείλει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Να πληρώσει το ποσό που οφείλει για χρήση ρεύματος από 12.6.2012 έως 28.9.2015.

Να πληρώσει με υπογραφή σύμβασης τα μισθώματα για τον οικίσκο ρεύματος στο δημοτικό parking.

Να πληρώσει άμεσα αν τυχόν οφείλει μέρος των μισθωμάτων.

4.Να μην αποδεχθεί να λάβει το 5% των μετοχών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας από το μετοχικό κεφάλαιο της Μαρίνας και να χαρίσει το μίσθωμα ενός έτους. Σε αυτή την περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το Λιμενικό Ταμείο να χάνει κάθε χρόνο τα χρήματα από το ενοίκιο, που είναι της τάξης των 150.000 ευρώ.

5.Να κατεδαφιστεί η περίφραξη του αίσχους από την πλευρά του parking άμεσα.

6.Η απόφασή μας σήμερα να είναι δεσμευτική και για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αντίδραση υπήρξε και από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και εφόσον εμμείνει το προεδρείο στην στάση αυτή, τότε θα απέχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από την τακτική και από την ειδική συνεδρίαση, εφόσον εμμείνει στη στάση της η δημοτική αρχή.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή έχει τεράστια δυσκολία να φέρει σε δημόσια συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος παραμένει άγνωστος...

Όπως άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο γράφει στα “παλιά της τα παπούτσια” την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα...

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

26 Απριλίου 2024
Την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του δήμου Πρέβεζας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα δια ζώσης και ταυτόχρονα
26 Απριλίου 2024
Στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ανέβηκε η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας «Το Δέντρο-ένας οικολογικός μύθος». Το σενάριο και τη ...
26 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ...
26 Απριλίου 2024
Με την εαρινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο του Δέσκειου Γυμνασίου- Λυκείου η Μικτή Χορωδία Πάργας ολοκλήρωσε τις ...
25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

27 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...