Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 23:57

Δημήτρης Βασιλείου: «Δεν είμαστε σαν τους άλλους – Ταράξτε τους οριστικά με την ψήφο σας» (photo+vid)

Με τη φράση: «Δεν είμαστε σαν τους άλλους. Ταράζονται, πανικοβάλλονται, χάνουν την ψυχραιμία τους και η σημερινή μας συγκέντρωση τους ταράζει περισσότερο. Ταράξτε τους οριστικά με την ψήφο σας. Ψηφίστε Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Δημήτρης Βασιλείου πιστοποίησε, στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Πρέβεζας, πως βάζει γερή υποψηφιότητα για την «κούρσα» του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών.

 

Μπάρκας: « Να δώσουν οι πολίτες ένα τέλος στα διεφθαρμένα τοπικά κατεστημένα»

 14177615866 bf0dac57de_o

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά της νίκης. Εμείς με το χαμόγελο μάθαμε να παλεύουμε και με το χαμόγελο θα νικήσουμε. Για ένα καλύτερο αύριο. Ο αγώνας είναι αγώνας του καθενός.Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας, θα κρίνει το αύριο. Είναι χρέος μας να νικήσουμε...

Αυτές οι εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία. Για την Πρέβεζα, για την Ήπειρο, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί θα διαμορφώσουν το αύριο.

Εμείς καλούμε τους πολίτες να δώσουν ένα τέλος στα τοπικά συστήματα της δικομματικής διαφθοράς. Να δώσουν ένα τέλος στα διεφθαρμένα τοπικά κατεστημένα της λογικής των συμφερόντων.

Εμείς καλούμε τους πολίτες της Πρέβεζας να αναδείξουν τον Δημήτρη Βασιλείου επόμενο Δήμαρχο. Έχουμε μόνο δύο μέρες μπροστά μας, αλλά μόνο μία επιλογή: Να νικήσουμε και θα νικήσουμε».

 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δε δεχόμαστε η δημοκρατία να είναι στο περιθώριο»

 14177614876 64b968cd1d_o

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος (με πρεβεζάνικη καταγωγή), ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καλή ανατροπή, καλή δημιουργικότητα και καλή καινούρια αρχή. Βλέπω εδώ πολλά πρόσωπα, που από το 2004, όταν πρωτοκατεβήκαμε ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν έβαλαν το κεφάλι κάτω. Είναι αυτοί και αυτές που μας χλεύαζαν, που μας έλεγαν ότι είμαστε του περιθωρίου, ότι δε θα αλλάξει η ζωή, ότι οι ιδεολογίες δεν ισχύουν, ότι ο καπιταλισμός θα είναι πάντα έτσι, αλλά τους δείξαμε ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς και όλες αυτές που τα πέτρινα χρόνια δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Παλεύουμε για την επιστροφή της πολιτικής, να είναι η πολιτική πάνω από την οικονομία, πάνω από τους τεχνοκράτες.

Αυτή την Κυριακή και την άλλη, η αποφασιστικότητα του λαού δε μπορεί να καθυστερήσει πια. Θα πρέπει να δεχθούν τη λαϊκή κρίση και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα δώσουμε το μήνυμα, ότι δεν απειλούμαστε πια, ότι δε δεχόμαστε η δημοκρατία να είναι στο περιθώριο.

Οι ανάγκες των πολλών θα πάψουν να είναι στο περιθώριο. Ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς, θεωρούν ότι θα δεχθούμε για πάντα ο κόσμος της εργασίας να είναι στο περιθώριο. Εμείς απαντάμε: forget it Yiannis, forget it Antonis.

Σε 5 χρόνια που θα γίνουν πάλι εκλογές και ο Δημήτρης θα διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του, δε θα είναι ανατροπή το σύνθημα, αλλά θα είμαστε μέρος ενός ρεύματος Ευρώπης, Ελλάδας, Ηπείρου και ένα ρεύμα σε δημοτικό επίπεδο, που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε το έργο μας».

 

«Ξεφύγαμε από το τάξιμο και το ρουσφέτι»

 14200662614 0eee470acc_o

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Βασιλείου ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία, όπου ανέφερε αρχικά, κάνοντας χιούμορ: «Σας είχα πει ότι θα τακτοποιήσουμε και τον καιρό. Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας...».

Ακολούθως πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δημιουργήσαμε ένα δυνατό ρεύμα ανατροπής, ένα ρεύμα νίκης. Καταφέραμε να ταράξουμε τα νερά, να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, εκτός από το δρόμο της υποταγής.

Λίγο ακόμη να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Για εμάς, για τον τόπο, για τους ανθρώπους του, Όλο αυτό το διάστημα αλλάξαμε τον τύπο και τον προεκλογικό αγώνα. Προσθέσαμε ποιότητα και ήθος. Προσθέσαμε μουσική και ποίηση. Ξεφύγαμε από την αερολογία και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Ξεφύγαμε από το τάξιμο και το ρουσφέτι. Διαγράψαμε το Δήμαρχο-σωτήρα. Δε συκοφαντήσαμε, δε χυδαιολογήσαμε».

 

«Δεχθήκαμε πολλές, αήθεις, συκοφαντικές επιθέσεις»

 14014125440 08205a1df8_o

Παράλληλα, ο κ. Βασιείου τόνισε: «Δεχθήκαμε πολλές, αήθεις, συκοφαντικές επιθέσεις. Κυρίως προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Εμφανίζονταν σε μέρος του τοπικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, ο οποίος τα προέβαλε δεόντως, χυδαία, ανιστόρητα και βλακώδη άρθρα εναντίον μου, γραμμένα από δήθεν δημοσιογράφους, από δήθεν δημοσιολόγους, από δήθεν τιμητές της αγωνιστικής ορθοδοξίας, από δήθεν υπερασπιστές του Δήμου, από δήθεν Πρεβεζάνους και δήθεν φίλους.

Το μόνο που δεν ήταν δήθεν, ήταν τα συμφέροντα μικρά και μεγάλα. Ήταν τα συμφέροντα εκείνων, που όντας χωμένοι σε όλες τις δουλειές του Δήμου, βλέπουν να χάνουν τη θέση του προνομιακού συνομιλητή με τους εκάστοτε μέχρι σήμερα Δημάρχους, όταν εμείς θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.

Ρίξτε μια ματιά στα σχήματα που στηρίζονται από τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν και θα καταλάβετε το σχήμα της διαπλοκής. Τοπική εξουσία, εργολάβοι και αετονύχηδες, ΜΜΕ, σε στενή σχέση με την εξουσία. Και όλοι αυτοί καταλαβαίνουν, ότι εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε στη λογική των συμφερόντων.

14014122670 b149b910c2_o

Δεν είμαστε σαν τους άλλους. Ταράζονται, πανικοβάλλονται, χάνουν την ψυχραιμία τους και η σημερινή μας συγκέντρωση τους ταράζει περισσότερο. Ταράξτε τους οριστικά με την ψήφο σας. Ψηφίστε Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με τη ΔΡΣ, κατήγγειλε ακόμη τους «ανεξάρτητους» συνδυασμούς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιό μας, αλλά η παράταξή μας δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και σχολίασε: «Είμαστε καθαροί και άφθαρτοι. Δεν έχουμε δεσμεύσεις απέναντι σε κανέναν. Μόνο δεσμευόμαστε από το πρόγραμμά μας, απέναντι στους πολίτες.

Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχείλια. Δεν υποσχόμαστε δουλειές και ρουσφέτια, όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Δεν κοροϊδεύουμε καμία και κανέναν.

Δεσμευόμαστε για συνέπεια όσων λέμε και κάνουμε.

Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον της δημοτικής αρχής, την υπεράσπιση όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται σήμερα από την κρίση. Θεωρούμε καθήκον μας να ενισχύσουμε όλες τις δομές του Δήμου και τις δομές αλληλεγγύης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι καθήκον μας.

Ο κ. Βασιλείου επισήμανε επίσης για την κατάσταση στα χωριά: «Η κατάσταση στα χωριά είναι οικτρή. Τα χωριά μας ερημώνουν. Το μόνο που κάνουν είναι να αναθέτουν απευθείας κάποιες επιστρώσεις δρόμων. Πάνω από 100 απευθείας αναθέσεις , χωρίς διαδικασίες, μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Κανένας δεν έχει απαντήσει και στα χωριά, κανείς δεν βρίσκει αυτούς τους δρόμους».

 

Επανεξέταση των αποφάσεων για το λιμάνι

 14200746565 56094e8900_o

«Πίσω από τις πλάτες των ανθρώπων και των επιστημόνων, αποφάσισαν εν κρυπτώ να αλλάξουν τα σχέδια για το λιμάνι. Εμείς θέλουμε λιμάνι-κόμβο, γύρω από το οποίο θα αναπτυχθεί ολόκληρος ο Νομός. Διεκδικούμε άμεσα την επανεξέταση και τροποποίηση του σχεδίου του λιμανιού, σύμφωνα με το master plan και την εναλλακτική λύση 2 του στρατηγικού σχεδιασμού. Ζητούμε και θα προχωρήσουμε από το Σεπτέμβριο, που θα είμαστε δημοτική αρχή, επανεξέταση από επιτροπή ειδικών των πραγματικών αναγκών της λειτουργικής βιωσιμότητας της μαρίνας, σύμφωνα με τη χωρητικότητα και τις προοπτικές βελτίωσης, μετά από στοχοποιημένες επεμβάσεις», είπε για το λιμάνι ο κ. Βασιλείου.

Όσον αφορά το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής, υποστήριξε σχετικά: «Είμαστε υπέρ συνολικών λύσεων, που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης. Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις τύπου Κυανής Ακτής, όταν στο ενδιάμεσο δε γίνεται κάτι και πάνε στον Παντοκράτορα και φτιάχνουν αυτά τα οχυροματικά έργα, μπας και έρθουν οι εχθροί από τη μεριά της θάλασσας, λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων εργολάβων. Και στο έργο της μαρίνας και στο έργο της Κυανής Ακτής, και στο κάμπινγκ στις Τσούκες... Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμμετέχει σε όλα. Αυτοί οι άνθρωποι οργανώνουν επιθέσεις εναντίον μας.

Δε θα συνεργαστούμε μαζί τους.

Εμείς όταν λέμε ότι θα αναμορφώσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όταν μιλάμε για πεζοδρόμους, για ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν προβλήματα κίνησης, το εννοούμε και θα το κάνουμε.

14220896213 72eddbc6c0_o

Εδώ δεν μπόρεσαν να λύσουν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι. Κι όταν πήγα και το είδα και είπα ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και ότι πρέπει να λυθεί μία κατάσταση, μου την... έπεσαν κάποιες εφημερίδες, πως ο Αριστερός υποψήφιος Δήμαρχος, δεν καταλαβαίνει από αυτά. Στο Νεοχώρι ξανατέθηκε το ζήτημα. Εμείς θα πάρουμε μέτρα να λυθούν όλα αυτά».

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα κάνει ένα χώρο για να «στεγαστούν» οι πολιτιστικές ομάδες («Θέτουμε ως στόχο να εκπονήσουμε μελέτη, κατασκευής πολιτιστικού πολυχώρου»), ενώ μίλησε για αξιοποίηση του Αμβρακικού και προστασία των δασών.

«Προφανώς δε θέλουν να αγγίξουν τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, γιατί ήταν απαθείς και βαθιά νυχτωμένοι όταν ξεπουλούσαν τη ΔΩΔΩΝΗ, την ΑΤΕ...

Πολιτικά δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι σε αντιπάλους, όταν είναι σε άσχημη θέση. Θα ήθελα να αναφερθώ στα προγράμματα των άλων συνδυασμών. Σε μία ραδιοφωνική συζήτηση, σε ένα debate, που λέμε κι εμείς στα... Μαντζίρικα... είπα να μη διαβάσετε το δικό μας πρόγραμμα, αλλά του νυν Δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε περισσότερες ψήφους. Γιατί είναι ένα κενό ουσίας πρόγραμμα.

Έχει χαρακτηριστεί ως Δήμαρχος της απραξίας.

Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και το όραμά μας για το Δήμο. Ο άνθρωπος και το δικό του περιβάλλον θα είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ενώ «κατακεραύνωσε» το Δήμο Πρέβεζας, επειδή έκανε έφεση στην απόφαση δικαίωσης των σχολικών φυλάκων, την ώρα που στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το ΔΣ πήρε απόφαση υπέρ των σχολικών φυλάκων και κατά της έφεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

17 Μαϊος 2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/05/2024) ακόμη μία εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. "Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την συμμετοχή τους
17 Μαϊος 2024
Ο ρόλος της γυναίκας είναι καθοριστικός. Ο Δήμος Πάργας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων την πραγματοποίηση ...
17 Μαϊος 2024
Με απόφασή της η Π.Ε. Πρέβεζας προχώρησε στον καθορισμό εκλογικών τμημάτων, την έδρα αυτών, τα καταστήματα ψηφοφορίας και τους εκλογείς της εκλογικής ...
17 Μαϊος 2024
Τις ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν για το Χειμερινό Εξάμηνο 2024 Β' (Οκτώβριος '24) ανακοίνωσε η ΣΑΕΚ Πρέβεζας. Οι 5 ειδικότητες ...
17 Μαϊος 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωση: Μόλις ψηφίσθηκαν στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για το <<Δικαστικό ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...